ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Γυναικείοι Συνεταιρισμοί - Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία



Αποτέλεσμα εικόνας για Γυναικείοι Συνεταιρισμοί


Στη χώρα μας λειτουργούν 141 Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και στην προσφορά υπηρεσιών αγροτουρισμού.
Οι γυναίκες, αξιοποιώντας τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης, ξαναζωντανεύουν τον υπέροχο διατροφικό πολιτισμό που κληρονόμησαν και με παραδοσιακούς τρόπους παράγουν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, ασφαλή και υγιεινά.




Σε πείσμα των καιρών και  όλων των προβλημάτων, όπως η κρίση, η ασαφής νομοθεσία, η δυσκολία συγκέντρωσης αρχικών κεφαλαίων, το τραπεζιτικό έλλειμμα, η έλλειψη κατάλληλων χώρων και εγκαταστάσεων και κυρίως η έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας, οι γυναικείοι συνεταιρισμοί δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης. Πάντως οι δεκάδες γυναίκες που αγωνίστηκαν, αναγνώρισαν τον εαυτό τους μέσα από τους συνεταιρισμούς και εργάζονται με πείσμα και αποφασιστικότητα και αρκετές φορές ανιδιοτελώς, προκειμένου να επιβιώσει το εγχείρημα του «συνεταιρίζεσθαι».





Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr