ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή στη Σάμο


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή στη Σάμο


H Περιφερειακή Ενότητα Σάμου διοργανώνει από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης την έκθεση  με τις παράλληλες εκδηλώσεις "Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή".

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή στη ΣάμοΣύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με την προβολή των τοπικών παραγόμενων προϊόντων της γεωργοκτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας των νησιών  και της αντίστοιχης γαστρονομίας κρίνεται σημαντική για την ανάδειξη τους και την αύξηση της τουριστικής ροής.Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα διοργανώνει την εν λόγω τριήμερη έκθεση με τη συμμετοχή παραγωγών, τυποποιητών και μεταποιητών των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, καθώς επίσης και παράλληλες εκδηλώσεις (θεματικών ομιλιών, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις γαστρονομίας κλπ).

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση στην τουριστική αγορά (tour operators, επισκέπτες) της τοπικής παραγωγής, της ποιότητας των προϊόντων, της μεγάλης διατροφικής τους αξίας, ώστε να αποτελέσουν έλξη και επιλογές για δώρα, ίσως και παραγγελιών, κατά την επιστροφή στη χώρα τους με απώτερο σκοπό την ολοκληρωμένη διαφήμιση διαμονής τους και επανεπιστροφής τους στα νησιά.  

Στο  πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν από ειδικούς τα τοπικά προϊόντα (κρασί, λάδι, μέλι κλπ), τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα και οι δυνατότητές τους στη γαστρονομία με προετοιμασία και παρουσίαση πιάτων από αναγνωρισμένους σεφ της χώρας μας.