Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

«Ξήλωμα» αυθαιρέτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων


Αποτέλεσμα εικόνας για ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ριζικές αλλαγές στην εικόνα του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων με το «ξήλωμα» όλων των κτισμάτων χωρίς άδεια μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν.
Σύμφωνα με την μελέτη που ήδη υπάρχει μπαίνουν περιορισμοί στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και ορίζεται ομοιομορφία στα σκιάδια και στον επαγγελματικό εξοπλισμό όλων των καταστημάτων εστίασης.
«Η Δημοτική Αρχή έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, δηλώνει ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, εναλλακτικό σχέδιο παραχώρησης 4.600 τμ, το οποίο αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εγκεκριμένη μελέτη που παραχωρεί 2.600 τμ και την υφιστάμενη αυθαίρετη κατάληψη που ξεπερνάει τα 6.000 τμ.
Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η τήρηση κανόνων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και θα προστατεύουν την αισθητική στον ενετικό λιμένα, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και σέβεται τα δικαιώματα των δημοτών και επισκεπτών, που είναι και οι χρήστες του δημόσιου χώρου».
Η μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στα Χανιά, ενώ την 1η Νοεμβρίου, Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το λιμεναρχείο, θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου