ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Μέτρα για την ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρηματιών των Κυθήρων ζητά η ΣΕΤΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυθήρa

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου και την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) ζητά ειδική μεταχείριση για τους επιχειρηαματίες του τουριστικού κλάδου των Κυθήρων ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, λόγω της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στο νησί.

“Τις τελευταίες ημέρες, τα Κύθηρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας, δυστυχώς, της πύρινης λαίλαπας που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Ο απολογισμός: περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρανάλωμα του πυρός”, αναφέρει η ΣΕΤΚΕ.

“Η καταστροφική πυρκαγιά έλαβε χώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου και έπληξε έναν από τους πλέον διαχρονικούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας. Έναν προορισμό δημοφιλή για την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού του προϊόντος. 

Ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και στους κατοίκους των Κυθήρων.

Θεωρούμε ότι η τραγωδία αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία του νησιού και για τον λόγο αυτό αιτούμαστε από τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του κλάδου μας. Να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018, εξαίρεση από τον φόρο διαμονής, που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, κ.ο.κ.

Σε διαφορετική περίπτωση τα αποκαΐδια θα συμπαρασύρουν και την επιχειρηματική, τουριστική δραστηριότητα του νησιού”.