Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Το μεγαλύτερο θέρετρο του κόσμου ετοιμάζεται στη Σαουδική ΑραβίαΑποτέλεσμα εικόνας για Το μεγαλύτερο θέρετρο του κόσμου ετοιμάζεται στη Σαουδική Αραβία

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν για πολυτελείς προορισμούς, πιθανώς φέρνουν στο μυαλό τους τις Μαλδίβες ή τις Σεϋχέλλες, όχι όμως τη Σαουδική Αραβία. Αυτό ωστόσο προσπαθούν να το αλλάξουν οι αρχές της χώρας, με ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη τμήματος της δυτικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας με την κατασκευή ενός θερέτρου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το έργο της Ερυθράς Θάλασσας θα απελευθερώσει τη δυναμική 125 μιλίων θεαματικών ακτών και 50 εκπληκτικών νησιών με την ανάπτυξη ξενοδοχείων και πολυτελών κατοικιών σε μια καθορισμένη τουριστική ζώνη.

Οι κατασκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου αεροδρομίου, πρόκειται να ξεκινήσουν το 2019, ενώ το θέρετρο θα “κυβερνάται με νόμους ισοδύναμους με τα διεθνή πρότυπα”, δήλωσε η κυβέρνηση. Η πρώτη φάση του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, με τους επισκέπτες να φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο ετησίως έως το 2035, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις.

Μπικίνι στην παραλία;
Ένα τέτοιο έργο πιθανότατα σημαίνει ότι οι γυναίκες θα μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσουν φορώντας μπικίνι, κάτι μέχρι τώρα ανήκουστο στο συντηρητικό βασίλειο της χώρας, όπου οι γυναίκες καλούνται να καλύπτονται με φορέματα γνωστά ως “abayas”. Σύμφωνα με τους νόμους της Σαουδικής Αραβίας, απαγορεύεται στις γυναίκες να οδηγούν και δεν μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την άδεια ενός άντρα κηδεμόνα.

Το θέρετρο είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου Vision 2030, στο οποίο πρωτοστάτησε ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman, και αποσκοπεί στον “απογαλακτισμό” της Σαουδικής οικονομίας από την εξάρτηση των εσόδων του πετρελαίου.

Η ανακοίνωση από πλευράς της Σαουδικής Αραβίας κάνει λόγο για έργο που “θα αποτελεί ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίσει την προστασία όλων των επισκεπτών, σύμφωνα με καλύτερες διεθνείς πρακτικές”.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) θα συνεισφέρει το αρχικό κεφάλαιο, προσπαθώντας παράλληλα να προσελκύσει συνεργασίες κορυφαίων ονομάτων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

“Το έργο της Ερυθράς Θάλασσας θα είναι ένα πολυτελές θέρετρο που θα απλώνεται στα νησιά μιας λιμνοθάλασσας και θα είναι γεμάτο φύση και πολιτισμό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το PIF. “Θα θέσει νέα πρότυπα για την αειφόρο ανάπτυξη και θα φέρει την επόμενη γενιά πολυτελών ταξιδιών, για να θέσει τη Σαουδική Αραβία στον διεθνή τουριστικό χάρτη”.

Περιορισμοί στην τουριστική ζώνη
Οι περιορισμοί στις θεωρήσεις των τουριστών θα είναι πιο χαλαροί στην τουριστική ζώνη, αν και δεν είναι σαφές εάν η απαγόρευση του αλκοόλ θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Η ακτή της Ερυθράς Θάλασσας της Σαουδικής Αραβίας “βλέπει” στην Αίγυπτο, η οποία έχει δει τους τουρίστες της στα παραθαλάσσια θέρετρα να μειώνονται απότομα μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.


http://traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου