ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ισπανικός τουρισμός: Ανησυχία για την "τουριστο-φοβία"


Αποτέλεσμα εικόνας για Ισπανικός τουρισμός:

Τους φόβους του για βίαιες αντιδράσεις κατά τουριστών στην Ισπανία εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων, Rafael Gallego.
"Αυτή η τουριστο-φοβία", είπε, "μας ανησυχεί από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ξεκίνησαν τα γκράφιτι κατά του τουρισμού και υπήρξαν επιθέσεις κατά τουριστών. Από πέρυσι, προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να επιδεινωθεί, κάτι που βλέπουμε φέτος".

Ο κ.Gallego αποκάλεσε αυτούς που προβαίνουν σε βίαιες διαμαρτυρίες κατά τουριστών ως "φασίστες". Λένε ότι είναι αριστεροί, αλλά είναι φασίστες, είπε, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια οποιαδήποτε στιγμή."Τώρα υπάρχουν διαμαρτυρίες στις εισόδους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των λιμανιών. Ο κίνδυνος είναι ότι αύριο μπορεί να συμβεί πραγματική βία", τόνισε χαρακτηριστικά.Οι ακτιβιστές κατά τυ μαζικού τουρισμού έχουν διοργανώσει ήδη αρκετές διαδηλώσεις αυτήν την εβδομάδα σε διάφορες περιοχές και επίκειται διαδήλωση της βασκικής αυτονομιστικής ομάδας Arran στις 17 Αυγούστου, στο Σαν Σεμπαστιάν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φεστιβάλ.

Οι πρώτες αντιδράσεις κατά του μαζικού τουρισμού στην Ευρώπη ξεκίνησαν από τη Βενετία, ακολούθησε η Βαρκελώνη και, όπως σημειώνει ο «Guardian» η τάση αυτή εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε από τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν σε περισσότερες κινήσεις, ώστε ο τουρισμός να έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

Ήδη η Βενετία απαγόρευσε την τουριστική μίσθωση σπιτιών στο κέντρο της πόλης, ενώ μέσω καμερών ελέγχεται η ροή των τουριστών στα πιο δημοφιλή σημεία. Στη Βαρκελώνη και στις Βαλεαρίδες Νήσους επιβάλλονται πλέον αυστηρά πρόστιμα στα σπίτια που μισθώνονται σε τουρίστες χωρίς άδεια.