ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η Ryanair εποφθαλμιά τον πλειοψηφικό έλεγχο της Alitalia





Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ryanair εποφθαλμιά τον πλειοψηφικό έλεγχο της Alitalia






















Η Ryanair επανέλαβε την επιθυμία της να αναλάβει τα ηνία της Alitalia, εάν ο ιταλικός αερομεταφορέας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης, υποστεί σημαντική αναδιάρθρωση.


Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, επιβεβαίωσε ότι ο ιρλανδικός κολοσσός στις low-cost πτήσεις ενδιαφέρεται να αγοράσει την Alitalia αν υπάρξουν “μείζονες αλλαγές”.

Η Ryanair δήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον της για τον ιταλικό αερομεταφορέα τον περασμένο Μάιο, αναφέρονται ότι προσφέρεται να αναλάβει τις short-haul business πτήσεις της Alitalia και να πουλά τις μακρινές πτήσεις μέσω του Ryanair.com.

Μιλώντας στη Ρώμη στα τέλη Ιουνίου ο O’Leary δήλωσε: “Θα μας ενδιέφερε ένα πλειοψηφικό πακέτο, όχι μια μειοψηφία, ακόμα και αν πρόκειται για το 49%”.

Η Etihad κατέχει σήμερα το 49% του ιταλικού αερομεταφορέα, αλλά η Alitalia συμμετέχει επίσης σε συμφωνία με την Air France-KLM και στην κοινοπραξία της τελευταίας με την αμερικανική εταιρεία Delta Air Lines.

Η Ryanair επιδιώκει να προσφέρει πτήσεις με ανταπόκριση στις μακρινές πτήσεις “παραδοσιακών” αερομεταφορέων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαχειρίζεται η Air France-KLM και έχει ήδη πραγματοποιήσει συμφωνία διασύνδεσης με την ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας επιθυμεί επίσης να αναδιαρθρώσει τις “δαπανηρές συμφωνίες” της Alitalia με την Αρχή Αερολιμένων της Ρώμης (ADR), η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Fiumicino και Ciampino, καθώς επίσης και να μειώσει το κόστος μίσθωσης των αεροσκαφών της Alitalia καθώς και το εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Ο Ο‘Leary επεσήμανε ότι η Ryanair μετέφερε πέρυσι πέντε φορές περισσότερους επιβάτες από την Alitalia και με λιγότερους υπαλλήλους . “Τον περασμένο χρόνο η Alitalia μετέφερε 24 εκατ. επιβάτες και διέθετε 14.000 προσωπικό. Εμείς μεταφέραμε 120 εκατ. επιβάτες με 12.000 προσωπικό. Τα συνδικάτα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα”, δήλωσε. Είπε ακόμη ότι η Ryanair δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τα slots της Alitalia στα αεροδρόμια.

Σημειώνεται ότι η Ryanair έχει αναλάβει ήδη ένα αρκετά μεγαλύτερο μερίδιο πτήσεων κοντινών αποστάσεων της ιταλικής αγοράς από ό,τι ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας.