Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Φόβοι για μείωση των συμφωνιών με τους ΤΟs λόγω του φόρου διαμονήςΑποτέλεσμα εικόνας για Φόβοι για μείωση των συμφωνιών με τους ΤΟs λόγω του φόρου διαμονής

Μετά την πρόσφατη δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού Οικονομικών κας Κατερίνας Παπανάτσιου στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο φόρος διαμονής θα ισχύσει κανονικά από 1ης Ιανουαρίου 2018 και οι όποιες επιπτώσεις του θα αξιολογηθούν στο τέλος της χρονιάς, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες καθησυχαστικές δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης, ακόμα και τις ίδιας της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (ΟΙΤΚ), ακολουθώντας την ύστατη έκκληση της ΠΟΞ - κατά την Ομοσπονδία απαίτηση-, ζητά την κατάργηση του φόρου διαμονής.

“Όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί, λόγω των σημαντικών επιβαρύνσεων που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας με διαδοχικές επιβαρύνσεις Φόρων (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κ.ά.), η πλειονότητα των καταλυμάτων, δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει και αυτόν τον φόρο, όταν μάλιστα πλήττεται άμεσα και από την παραξενοδοχεία (Airbnb, κ.ά.), η οποία ανθεί με την ανοχή της κυβέρνησης”, επισημαίνει η ΟΙΤΚ. “Όπως είναι γνωστό την περίοδο αυτή, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας υπογράφουν συμφωνίες με τους Τ.Ο. και υφίστανται την πίεση της απορρόφησης του φόρου διαμονής. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι το τουριστικό προϊόν του κλάδου μας θα βρεθεί εκτός ανταγωνισμού και η πολιτική των ΤΟs θα είναι ο περιορισμός του προγράμματός τους στην περιοχή μας, με μείωση αεροπορικών θέσεων, κ.λπ.

Κατόπιν τούτου, η ομοσπονδία μας απαιτεί την κατάργηση της διάταξης για την επιβολή του τέλους διαμονής, καθώς η επιβολή του θα σημάνει το τέλος των επιχειρήσεών μας και ένα βαρύτατο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό, που στηρίζει την εθνική οικονομία. Επίσης, καλούμε τη Συνομοσπονδία  Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), κεντρικό συνδικαλιστικό μας όργανο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάργηση του φόρου διαμονής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου