ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Εν Συντομία

Βιβλιοθήκη από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Μεταξύ της ευρείας θεματολογίας στην Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου  συζητήθηκαν εκτενώς τα παρακάτω θέματα:
  • ΙΔΡΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
  • 9 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΟΔΟΥ (ΝΟΡ) ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Αλλάζουν όλα με τα συμβόλαια του Thomas Cook, προβληματισμός στους Έλληνες ξενοδόχους

Όπως αποκαλύπτει το money-tourism.gr, με επιστολή της διευθύντριας συμβολαίων του μεγάλου tour operator Stanka Nedef, ενημερώνονται οι Έλληνες ξενοδόχοι, ότι τα συμβόλαια πλέον, θα υπογράφονται όχι απευθείας με τον Thomas Cook, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά με τον μεγάλο ευρωπαϊκό διαδικτυακό tour operator Sunhotels, θυγατρική εταιρία του αυστραλιανού ομίλου Webjet.

Κατά 44 φορές αυξήθηκαν οι Ρώσοι τουρίστες στην Αττάλεια !

Περίπου 1.1 εκατομμύρια τουρίστες από τη Ρωσία έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή της Αττάλειας, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, 44 φορές περισσότεροι από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και 24% υψηλότερα από τη ροή του τουρισμού τους ίδιους μήνες του 2015, σύμφωνα με την  Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR)

Παραδόθηκε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης παρέδωσε σήμερα σε πλήρη ανάπτυξη και κυκλοφορία τον Κάθετο Αξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή».
«Τα Βόρεια σύνορα μας θα πάψουν να είναι οι εσχατιές της Ελλάδας. Θα γίνουν η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Κορφολόγημα αμπέλου & εκδήλωση Οινογνωσίας στο Creta Maris Beach Resort
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε μια διττή δράση με θέμα τον Κρητικό Αμπελώνα, στα πλαίσια της συμμετοχής του ξενοδοχείου στο πρόγραμμα «TUI Care Foundation, FUTOURIS Project: Crete, First steps towards a sustainable food destination 2017-2019». Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μυήθηκαν στο κορφολόγημα του αμπελώνα που διατηρεί το Creta Maris εντός του ξενοδοχειακού χώρου, ενώ κατά τη διάρκεια της οινογνωσίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κρητικού Οίνου.
Ξεκίνησε το Lesvos Food Fest στο Μόλυβο
Ξεκίνησε την Παρασκευή το 1ο Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται στο Μόλυβο έως 16 Ιουλίου 2017.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομικής κουλτούρας.
Η Λέσβος χάρη στη γεωγραφική της θέση αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου.