ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Γ.Βερνίκος: Μάστιγα οι παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής


Αποτέλεσμα εικόνας για Γ.Βερνίκος: Μάστιγα οι παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής


Mάστιγα στις ελληνικές θάλασσες είναι οι παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής, τονίζει σε επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κ.Σταμάτιο Ράπτη ο κ.Γιώργος Βερνίκος. γ.γ. του ΣΕΤΕ, μέλος Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. Ο κ. Βερνίκος απευθύνει τα συγχαρητήριά του στο υπουργείο και στο Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό σειράς παράνομων ναυλώσεων τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό στέλνεται ένα ηχηρό μήνυμα για το ότι η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η επιστολή του κ. Βερνίκου είναι η ακόλουθη.
Προς:·
       Κον Παναγιώτη Κουρουμπλή - Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής·
       Αντιναύαρχο Λ.Σ. κον Σταμάτιο Ράπτη - Αρχηγό Λιμενικού Σώματος-
Ελληνικής Ακτοφυλακής 
CC:·     Γραφείο Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα·     
  Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη – Α’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής·       
 Αντιναύαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Παρασκευά – Β’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Το τελευταίο διάστημα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε σειρά παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής με σημαίες διαφόρων κρατών.  Ήταν καιρός.  Οι παράνομες ναυλώσεις είναι μάστιγα στις ελληνικές θάλασσες, που πολλοί τις θεωρούν «ξέφραγο αμπέλι».

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ποτέ δεν φοβήθηκαν τον ελεύθερο και έντιμο ανταγωνισμό.  Οραματιζόμαστε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεννόησης των λαών, ελεύθερης ναυσιπλοΐας, με ενιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις, τελωνειακές διατυπώσεις, ελέγχου και προστασίας των θαλασσών, εργασιακών σχέσεων και με κανόνες ασφάλειας.  Οραματιζόμαστε τη χώρα μας παγκόσμιο κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν πολλά.

Στο μεταξύ όμως, αθέμιτες και παράνομες ναυλώσεις και πρακτικές είναι απαράδεκτες, χωρίς καμία δικαιολογία απ’ όσους, κρυφά ή φανερά, τις υποθάλπουν.

Θερμά συγχαρητήρια στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και σε όσους φορείς συνεργάζονται για τον εντοπισμό των παράνομων ναυλώσεων.  Στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.