ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η Ιαπωνία θέτει νέους κανόνες για τη διαμοιραζόμενη οικονομία




Η ιαπωνική κυβέρνηση πέρασε μια σειρά από νέους νόμους που διέπουν τη διαμοιραζόμενη οικονομία και τις κατοικίες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Οι νέοι κανονισμοί, που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε εταιρείες όπως η Airbnb, περιλαμβάνουν μέγιστο όριο 180 διανυκτερεύσεων προς ενοικίαση ετησίως, για όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών στη χώρα.

Οι πάροχοι καταλυμάτων υποχρεούνται επίσης να εγγραφούν στην τοπική τους αρχή και όσοι ιδιοκτήτες είναι απόντες θα πρέπει τώρα να αναθέσουν τη διαχείριση της περιουσίας τους σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Οι νέα νομοθεσία αποσκοπεί στην επίτευξη συνοχής και βελτιωμένων προτύπων στον όχι και τόσο καλά ρυθμισμένο έως σήμερα τομέα της φιλοξενίας, επιτρέποντας παράλληλα στην Ιαπωνία να αντιμετωπίσει έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών επισκεπτών.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Airbnb στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με περισσότερες από 50.000 καταχωρήσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών. Ο κύριος ανταγωνιστής της η Airbnb, η HomeAway (της Expedia), έχει λιγότερες από 10.000 καταχωρίσεις. Αλλά και οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν σύντομα να έρθουν αντιμέτωπες με σκληρό ανταγωνισμό, καθώς ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την εκκίνηση μιας εταιρείας διαμοιραζόμενης οικονομίας.

Οι νέοι κανονισμοί για τη διαμοιραζόμενη οικονομία συνοδεύονται από χαλαρότερους κανονισμούς στην ξενοδοχία, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσφέρει νέες επιλογές διαμονής σε έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών επισκεπτών. Οι αφίξεις στην Ιαπωνία αναμένεται να φθάσουν τα 40 εκατομμύρια μέχρι το 2020, έτος που η χώρα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Το φλέγον αυτό ζήτημα της διαμοιραζόμενης οικονομίας ανά τον κόσμο, θα αναλυθεί εκτενώς στο συνέδριο Digi.travel EMEA 2017, που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα, και θα προσελκύσει πολλούς ενδιαφερομένους, αλλά και ειδικούς του τουρισμού.
Πηγή:traveldailynews.gr