Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

ΝΔ: 'Η υπερφορολόγηση σκοτώνει τα έσοδα από τον τουρισμό'


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΔ: 'Η υπερφορολόγηση σκοτώνει τα έσοδα από τον τουρισμό'

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από την τουρισμό το α’ τρίμηνο του 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που επέβαλε τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό.

Ο ίδιος, μόλις πριν από λίγες ημέρες, θριαμβολογούσε για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Τα στοιχεία όμως της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έσοδα από τον τουρισμό, τη μέση δαπάνη αλλά και τις διανυκτερεύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2017, προβληματίζουν όλους τους ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό. Η μόνη που δεν προβληματίζεται είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:
  • Καταγράφεται μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων, δηλαδή των εσόδων, κατά 9,2%.
  • Μειώθηκε η κατά κεφαλή ημερήσια δαπάνη κατά 1,9%.
  • Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις κατά 3,4%.
Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το προφανές: ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό καθορίζεται από τα έσοδα και όχι από τον αριθμό των επισκεπτών.

Η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό είναι αποτέλεσμα της επιβολής των φορολογικών επιβαρύνσεων της τελευταίας διετίας, που κατέστησαν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν και μείωσαν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.

Αυτή είναι μια άβολη αλήθεια για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Είναι όμως πραγματικότητα. Ο τουρισμός χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο, επενδύσεις που θα προσελκύσουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων”.

Συμπληρώνοντας, όσον αφορά στον κλάδο της κρουαζιέρας, ο κ. Κόνσολας επεσήμανε: “Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από την επερώτηση που είχαμε καταθέσει στη Βουλή αναδεικνύοντας το πρόβλημα της μείωσης των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων αλλά και της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δια της Υπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Ναυτιλίας, αμφισβήτησε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που καταθέσαμε. Έχει περάσει όμως ο καιρός που ο λαϊκισμός μπορούσε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, είναι δύσκολο να αμφισβητήσει και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το α’ τρίμηνο του 2017, που είναι αποκαλυπτικά:
  • Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από 150 που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα μειώθηκαν στις 92.
  • Οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας μειώθηκαν στις 82.000 από 189.000 που ήταν πέρυσι.
  • Τα έσοδα από την κρουαζιέρα παρουσιάζουν πτώση 36%!
Είναι σαφές ότι η κρουαζιέρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί στη χώρα μας με τη λογική του αυτόματου πιλότου που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαμορφώσει και καταθέσει συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που θα μετατραπούν σε εφαρμοσμένες πολιτικές για την επόμενη μέρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου