ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Παραίτηση του γενικού γραμματέα ΕΟΤ, Δ. Τρυφωνόπουλου – Αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στον UNWTO



Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Έλενα Κουντουρά έκανε δεκτή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και τον ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία.

Ο κ. Τρυφωνόπουλος προτάθηκε από την Ελληνίδα υπουργό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO). 

Πιο συγκεκριμένα, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της Ελλάδας, το υπουργείο Τουρισμού υπέβαλε την υποψηφιότητα της χώρας για μία έδρα στο Εκτελεστικό  Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021, η οποία υποψηφιότητα ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στις 29 Μαΐου 2017.

Επίσης, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στον Οργανισμό, μετά από σχετική συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Taleb Rifai ο κ. Τρυφωνόπουλος, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Η κα Κουντουρά του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Τρυφωνόπουλος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Διαθέτει 24ετή θητεία στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε eλληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Eurobank Εργασίας, Post Insurance (Θυγατρική εταιρεία Μεσιτών Ασφαλίσεων των ΤΤ & ΕΛΤΑ), Groupama Φοίνιξ, Estee Lauder Hellas, κ.ά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ ( Master in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο Louisville Kentucky των ΗΠΑ και μιλά δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά και γαλλικά).