ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Στην Αθήνα η Shaesta Waiz (πρώτη γυναίκα πιλότος στο Αφγανιστάν) - Ο ΔΑΑ σταθμός στο Γύρο του Κόσμου με το μονοκινητήριο BONANZA A36

Εμφάνιση image003.jpg

Η  Shaesta Waiz και το BONANZA A36, με το οποίο κάνει το solo ταξίδι γύρω από τον πλανήτη (25.000 μίλια), βρίσκεται στον ΔΔΑ,όπου  στο Κέντρο Τύπου του αεροδρομίου   Η Shaesta μίλησε στους μαθητές του 2ου Aviation and Flight Academy που διοργανώνεται κάθε χρόνο
Λίγα λόγια για το εγχείρημα:

‘Οταν η Αφγανή Shaesta Waiz ανέβηκε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο, ήταν βρέφος – πρόσφυγας που μαζί με την οικογένειά της έφευγε μακριά από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, το 1987. Πέρα από κάθε αντιξοότητα, η Shaesta έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος στη χώρα της και σήμερα, έχει ξεκινήσει ένα τιτάνιο solo ταξίδι γύρω από τον πλανήτη, καλύπτοντας μια απόσταση 25.000 μιλίων, με το μονοκινητήριο BONANZA A36 και με στόχο να προωθήσει την επιστήμη και την αεροπορία για τις γυναίκες, σε 19 χώρες σε 5 ηπείρους.

 

Το όνειρό της, να προωθήσει τη γυναικεία παρουσία στην αεροπορία: Σήμερα, οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 0,6% του συνολικού αριθμού πιλότων παγκοσμίως. Οι 450 γυναίκες πιλότοι παγκοσμίως, θα μπορούσαν όλες μαζί να χωρέσουν σε ένα Airbus 380!


Το BONANZA A36 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιό μας όπου και υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη Shaesta, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του ICAO και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Εμφάνιση image006.jpg




Εδώ πληροφορίες για το “Dreamssoar



ιστορία της Shaesta



Και το δρομολόγιο!