ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ντεμπούτο για το «Lazart Hotel» της Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντεμπούτο για το «Lazart Hotel» της Θεσσαλονίκης
Έτοιμο να επαναλειτουργήσει με νέο όνομα και διαχειρίστρια εταιρεία είναι το πρώην ξενοδοχείο Les Lazaristes της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε διακόψει τη λειτουργία του πριν από ένα μήνα, μετά την αποχώρηση της Domotel, θυγατρικής της κατασκευαστικής εταιρείας «Δομοτεχνική» της Βόρειας Ελλάδας, η οποία το διαχειριζόταν μέχρι τότε.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απομένουν μόνο διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου η ξενοδοχειακή επιχείρηση να ανοίξει και πάλι τις πύλες της το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το νέο όνομα του ξενοδοχείου θα είναι «Lazart Hotel» καθώς μόλις προχθές εξασφαλίστηκε η σχετική έγκριση επωνυμίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).
Τη λειτουργική διαχείριση (operational management) του ξενοδοχείου αναλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων Zeus International. Πρόκειται για την εταιρεία που έχει συνάψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Wyndham για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων στην Ελλάδα.
Ήδη, η Zeus International διαχειρίζεται τρία ξενοδοχεία για λογαριασμό του αμερικανικού ομίλου: το «Wyndham Grand Athens» (ιδιοκτησίας του ομίλου Viohalco ΒΙΟ +0,44%) της Πλατείας Καραϊσκάκη καθώς και το «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και το «Ramada Poseidon Loutraki Resort» στο Λουτράκι.
Σε επικοινωνία του Euro2day.gr με τον ιδρυτή και επικεφαλής της Zeus International Χάρη Σιγανό, ο τελευταίος επιβεβαίωσε την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου. Διευκρίνισε, ταυτόχρονα, πως η μονάδα δεν θα ενταχθεί στο δίκτυο της Wyndham αλλά θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του γνωστού ξενοδοχείου της συμπρωτεύουσας που βρίσκεται στη Μονή Λαζαριστών έχει ήδη αρχίσει, καθώς φέρονται να απομένουν μόνο η έκδοση της άδειας λειτουργίας από τον ΕΟΤ και η ρύθμιση μικρότερης σημασίας διαδικαστικών λεπτομερειών.
Αρχικά το ξενοδοχείο θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνικές κρατήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθεί και ο ιστότοπός του για online κρατήσεις.
Στη νέα σελίδα της ιστορίας του, το ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του διαθέτοντας εστιατόριο, μπαρ, cigar lounge, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκεται ο χώρος της πισίνας.
Υπενθυμίζεται πως το ξενοδοχείο είχε κατασκευάσει η εταιρεία «Δομοτεχνική» και αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της boutique αλυσίδας ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων Domotel, που δημιούργησε η γνωστή κατασκευαστική της Βορείου Ελλάδας.
Στη συνέχεια, το ξενοδοχείο πέρασε στον έλεγχο της εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων «Hellas Capital» και είχε παραχωρηθεί εκ νέου (sale and lease back) στην Domotel, η οποία το διαχειριζόταν μέχρι πριν από ένα μήνα, οπότε και αποχώρησε.