ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Εκανε το... double η αεροπορική κίνηση από Γερμανία

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκανε το... double η αεροπορική κίνηση από Γερμανία
Την αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία στη χώρα μας στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς, που κατέγραφαν πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ ΕΛΛ +0,24%),  επιβεβαιώνουν στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Αρχής της Γερμανίας (Destatis).
Τα στοιχεία αφορούν στον μήνα Απρίλιο και το σύνολο του πρώτου τετράμηνου της χρονιάς και αναφέρονται σε επιβάτες όλων των εθνικοτήτων (όχι μόνο Γερμανούς) που αναχώρησαν από γερμανικά αεροδρόμια προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα κατέγραψε, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών από τη Γερμανία (25,9%) μεταξύ των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της.  Την ακολούθησε η Πορτογαλία με άνοδο 17,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ενώ και η Ιταλία κατέγραψε διψήφιο ποσοστό αύξησης (10,2%). 


Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση επιβατικής κίνησης από τη Γερμανία που κατέγραψαν τα ελληνικά νησιά, η οποία έφθασε το 70,8% σε σύγκριση με πέρυσι, στο σύνολο του πρώτου τετράμηνου. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, καθοριστικό ρόλο στην αεροπορική επιβατική κίνηση από Γερμανία στην Ελλάδα στο εναρκτήριο τετράμηνο έπαιξε η μεγάλη άνοδος που σημειώθηκε τον Απρίλιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως τον συγκεκριμένο μήνα οι επιβάτες που πέταξαν από τη Γερμανία με προορισμό την Ελλάδα σημείωσαν αύξηση 53,7% ενώ η κίνηση προς τα ελληνικά νησιά κατέγραψε άνοδο 98,2%.
Θα πρέπει, ωστόσο, να συνυπολογιστεί πως η σύγκριση γίνεται με τον Απρίλιο του 2016, όταν η επιβατική κίνηση από Γερμανία προς Ελλάδα σημείωνε πτώση 2,2% ενώ για τα ελληνικά νησιά η μείωση έφθανε το 10,9% (επίσημα στοιχεία Destatis).
Τα στοιχεία  επιβεβαιώνουν πως τη φετινή χρονιά η Ελλάδα θα καταγράψει, πιθανότατα, το υψηλότερο ποσοστό αύξησης στη γερμανική αγορά.
Τα στοιχεία της Destatis αποτυπώνουν, ταυτόχρονα, την τροχιά ολικής επαναφοράς που ακολουθεί  η Αίγυπτος. Στη γερμανική αγορά, τουλάχιστον.  
Η χώρα των πυραμίδων εμφανίζεται να καταγράφει αύξηση επιβατών από Γερμανία της τάξης του 83,9% τον Απρίλιο και 39,6% στο σύνολο του πρώτου τετράμηνου.  Με τις συγκεκριμένες επιδόσεις, η Αίγυπτος κατατάσσεται στην κορυφή των προορισμών που προτιμούν φέτος οι επιβάτες από Γερμανία (με κριτήριο το ποσοστό αύξησης). Την ίδια στιγμή, η Ισπανία είχε άνοδο μόλις 3,3% στο τετράμηνο αλλά τον Απρίλιο εμφάνισε αύξηση 17,2%.
Στον αντίποδα, η Τουρκία εξακολουθεί να υποχωρεί μετρώντας πτώση 9,6% στο τετράμηνο. Στο ίδιο διάστημα, η μείωση επιβατών στην περιοχή της Αττάλειας έφθανε το 20,2%.
Ενδιαφέρον για τους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού παρουσιάζει το γεγονός πως οι επιβάτες από Γερμανία φαίνεται πως εκτός της Αιγύπτου «δοκιμάζουν» φέτος και το Ισραήλ, το οποίο καταγράφει αύξηση κίνησης 20,7%.

Παναγιώτης Δ. Υφαντής
 euro2day.gr