ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η 'Εδέμ' της Celebrity Cruises συνδυάζει πρωτοποριακό σχεδιασμό, γαστρονομικές εμπειρίες και ψυχαγωγία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η 'Εδέμ' της Celebrity Cruises

Η Celebrity Cruises αποκάλυψε την “Εδέμ” της, το νέο χαρακτηριστικό του ολοκαίνουριου κρουαζιερόπλοιου της, του Celebrity Edge το οποίο θα κάνει το πρώτο του δρομολόγιο μέσα στην επόμενη χρονιά. Η “Εδέμ” αποτελεί μια ξεχωριστή σύζευξη τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικής αισθητικής και υψηλού γαστρονομικού επιπέδου. Σε απόσταση 3 καταστρωμάτων από την πρύμνη του πλοίου, η “Εδέμ” διαθέτει τις μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση στη θάλασσα και κατασκευάστηκε από τους καλύτερους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές παγκοσμίως. 

Η κατασκευή αυτή αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της νέας εμβληματικής σειράς Εdge. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αυτής της σειράς, το Celebrity Edge, το οποίο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο τον Δεκέμβριο του 2018, επαναπροσδιορίζει τη σχέση των επιβατών με την κρουαζιέρα, αλλά και με κάθε προορισμό. Η κλίμακα της “Εδέμ” -10.440 κυβικά μέτρα-, είναι μεγαλύτερη από το πλανητάριο Hayden της Νέας Υόρκης ενώ η έκτασή της -1.175 τ.μ.- ξεπερνά σε μέγεθος το αίθριο του Μουσείου Van Gogh στο Άμστερνταμ. 

Τρεις πρωτοπόροι οραματιστές συνεργάστηκαν με τη Celebrity για τη δημιουργία αυτού του επαναστατικού χώρου: ο βετεράνος Scott Butler τως εταιρείας Wilson Butler Αrchitects, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Patricia Urquiola - που δεν είχε σχεδιάσει ποτέ πριν κάποια εγκατάσταση στη θάλασσα - και η εταιρεία Variety Worldwide γνωστή για την κατασκευή Queen of the Night, η οποία φημίζεται για την ασυνήθιστη μίξη θεατρικών παραστάσεων, γευμάτων και ψυχαγωγίας.Το αποτέλεσμα είναι ένα εξατομικευμένο, συνεχώς εξελισσόμενο θεατρικό ταξίδι που θέτει τους φιλοξενούμενους στο επίκεντρο της παράστασης.



“Η Εδέμ -όπως και όλα τα στοιχεία του Celebrity Edge- αντιπροσωπεύει μια συνταρακτική εξέλιξη στο σχεδιασμό των κρουαζιερόπλοιων”, δήλωσε ο Richard D. Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises Ltd. “Προσφέρει μια εμπειρία πολύπλευρη και πρωτοποριακή. Η σύνδεση με τον ωκεανό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά της σειράς Edge, και οι μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες εν πλω αντικατοπτρίζουν αυτή τη μοναδική αίσθηση”.

”Η αναζήτηση συνεργατών που είναι τόσο παθιασμένοι με τον σχεδιασμό μας οδήγησε στον απίστευτα ταλαντούχο Scott Butler και την εξαιρετική σχεδιάστρια Patricia Urquiola, που προσέφερε μια νέα προοπτική με έντονα στοιχεία”, δήλωσε η Lisa Lutoff-Perlo, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Celebrity Cruises. “O χώρος είναι μαγευτικός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τις βραδινές ώρες δε, οι επιβάτες θα απολαύσουν την εμπείρα Eve at Eden, η οποία σχεδιάστηκε από την Variety Worldwide και τον  συνεργάτη μας Cornelius Gallagher. Όλοι συνέβαλαν στην δημιουργία μιας μαγευτικής ατμόσφαιρας”.

“Εδέμ” - Chillful. Playful. Sinful. 
Το πρωί, η “Εδέμ” προσφέρεται για μια δροσερή απόδραση με γιόγκα, ένα καλό βιβλίο απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρωινό και θαυμάζοντας τους ωραιότερες προορισμούς του κόσμου. Το απόγευμα, η “Eδέμ” γίνεται πιο παιχνιδιάρικη, με σεμινάρια μαγειρικής και γευστικές δοκιμές, ενώ παράλληλα οι επιβάτες μπορούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στη δημιουργία κοκτέιλ αλλά και τις γνώσεις τους για το κρασί.Μουσικοί που παίζουν σιτάρ και aerialists θα ολοκληρώσουν αρμονικά τις απογευματινές ώρες.Καθώς ο ήλιος δύει, η Εύα φτάνει στην Εδέμ: ένας “αμαρτωλός” συνδυασμός τέχνης, γαστρονομίας και νυχτερινής ζωής που δεν υπάρχει αντίστοιχος του εν πλω- θα απογειώσει τις αισθήσεις των επιβατών. Εδώ, οι Edenists - το έμπειρο και καταλλήλως εκπαιδευμένο προσωπικό της “Εδέμ” - θα πρσφέρουν μια “χορογραφημένη” σειρά βιωματικών γαστρονομικών πειρασμών που θα εκπλήξουν και θα εντυπωσιάσουν.

Καθώς το δείπνο τελειώνει, οι επιβάτες θα θαυμάσουν το Δέντρο της Ζωής - τη μοναδική εικονική αναπαράσταση δέντρων που ξεκίνησε από τα πλοία της κατηγορίας Solstice - στο 5ο κατάστρωμα. Εδώ η Βιβλιοθήκη των Φυτών με ύψος 5,5 μέτρα πάνω από το Eden Bar, προσφέρει πλήθος φρέσκων συστατικών για δροσιστικά κοκτέιλ.

“Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την παραδοσιακή ψυχαγωγία που προσφέρουν τα κρουαζιερόπλοια, έχουν μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό τους. Το πιο συναρπαστικό στοιχείο της ‘Εδέμ’ είναι ότι σπάει όλες αυτούς τους κανόνες της παραδοσιακής ψυχαγωγίας”, δήλωσε ο David Ley, διευθυντής της Variety Worldwide. 

Μοναδικός Σχεδιασμός
Ο εκπληκτικός σχεδιασμός της “Εδέμ” από τον Scott Butler είναι εμπνευσμένος από τη χρυσή σπείρα της ακολουθίας Fibonacci. Με σημείο αναφοράς στη φύση μέσω του άνθους ενός τριαντάφυλλου ή της καμπύλης του κελύφους του σαλιγκαριού, η χρυσή σπείρα ζωντανεύει μέσα από τη σκεπαστή αρχιτεκτονική του χώρου. Η Εδέμ διαθέτει μια ράμπα μήκους 90 μέτρων που περιβάλλει το χώρο, επιτρέποντας στους επιβάτες να περιπλανηθούν μέσα σε ένα ταξίδι ανακάλυψης.

“Όταν δημιούργησα την Εδέμ, ο στόχος μου ήταν να αναπτύξω μια σύνδεση με τη θάλασσα σε ένα χώρο που θα μαγέψει τις αισθήσεις και θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των επιβατών”, δήλωσε ο Scott Butler, ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας Wilson Butler Architects.

Η Patricia Urquiola, σχεδιάστρια, αρχιτέκτονας και ιδρύτρια του Studio Urquiola σχεδίασε μερικά από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της “Εδέμ”, συμπεριλαμβανομένης της πανύψηλης Βιβλιοθήκης των Φυτών και των εντυπωσιακών κρεμαστών πυλώνων. Επίσης,έπιπλα με την υπογραφή της κοσμούν όλο τον εσωτερικό χώρο. “Όταν εργαζόμουν στην ‘Εδέμ’ με την Celebrity, ήθελα να σχεδιάσω ένα δυναμικό περιβάλλον που θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις ώρες της ημέρας, ώστε οι επισκέπτες να βιώνουν κάτι καινούργιο κάθε φορά που το επισκέπτονται”.