ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» η πρώτη πτήση από τη Μόσχα


Η πτήση με κωδικό EL 609 που προσγειώθηκε χθες στις 07.35 στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, θεωρείται πλέον ιστορική, αφού η πτήση ήρθε από τη Μόσχα (αεροδρόμιο Βνούκοβο) και με αυτήν εγκαινιάστηκε η σύνδεση της Καβάλας και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη Ρωσία.

Η πτήση εκτελέστηκε από την εταιρία Ellinair, που έχει αναλάβει το πρότζεκτ της μεταφοράς Ρώσων τουριστών με τα αεροσκάφη της στο αεροδρόμιο της Καβάλας, με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα που θα μεταφέρουν 150 άτομα καθέκαστη. Οι πτήσεις, είναι προφανώς τσάρτερ και έρχονται τόσο από τη Μόσχα, όσο και από την Αγία Πετρούπολη και θα εκτελούνται μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Στην τελετή υποδοχής της πτήσης, που οργανώθηκε από τις τοπικές αρχές παραβρέθηκε ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair, Σταύρος Δαλιάκας, ο οποίος εκπροσώπησε τον όμιλο, που ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ευχαρίστησε θερμά.

Σχολιάζοντας το γεγονός μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, είπε ότι πλέον, με τη σύνδεση με τη Ρωσία, αρχίζει μία νέα εποχή για τον τουρισμό της περιοχής. Ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι «με τους Ρώσους έχουμε πολλά κοινά θρησκευτικά, με ιστορικά, υπάρχει μια σύσφιξη παραδοσιακών σχέσεων» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσω αυτών των πτήσεων θα γνωρίσουν και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, σπάζοντας κατά κάποιο τρόπο το «μονοπώλιο» της Χαλκιδικής. Παράλληλα χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό» τον αριθμό των τουριστών που θα έρχονται κάθε εβδομάδα στην περιοχή μέσω αυτής της σύνδεσης και είναι 600, ενώ τόνισε ότι υπάρχει και καλή συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνιάδης, είπε: «Οι περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν, έφυγαν για Θάσο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει συνεργασία με τους ξενοδόχους γιατί το κλασικό μοντέλο που ξέραμε, το «ήλιος και θάλασσα» παρήλθε. Τώρα η εποχή θέλει και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο τουρίστας θέλει να πάει και να δει και κάποια άλλα μέρη και γι’ αυτό ανέφερα εν συντομία και κάποια άλλα μέρη που είναι εδώ κοντά στην περιοχή. Επειδή ξέρω ότι οι Ρώσοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην θρησκευτικότητα μπορούν να μεταβούν και στο μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας, στους Φιλίππους και γιατί όχι και στο Άγιο Όρος. Το θετικό είναι ότι επισκέπτονται την περιοχή μας».
Εν τω μεταξύ το ευχάριστο γεγονός της έναρξης των πτήσεων από τη Ρωσία στην Καβάλα, συνέπεσε και με την ημέρα που εγκαινιάζεται η έκθεση Synergia, επίσης στην Καβάλα. Η φετινή, είναι η 3η διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης.