ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό στην Ιθάκη


Αποτέλεσμα εικόνας για Διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό στην Ιθάκη
Διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό με αρκετές και σημαντικές συμμετοχές από τη χώρα μας και το εξωτερικό, από το χώρο του τουρισμού, της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης-και όχι μόνο- φιλοξενήθηκε  στην Ιθάκη, το διήμερο 26-27 Μαΐου.
Το συνέδριο –μία πρωτοβουλία του Δήμου Ιθάκης -με τίτλο «Ψάχνοντας την Ιθάκη»-με ιατρικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον- έχει ως στόχο να καταδειχθεί η προοπτική ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.
Ο Δήμος Ιθάκης θεωρεί ότι η  Ελλάδα πρέπει να θέσει στα πλαίσια της προσπάθειας της για ανάκαμψη, ειδικότερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναπτυξιακούς στρατηγικούς στόχους και να διδαχθεί από πρακτικές άλλων χώρων. Ένας τέτοιος στόχος είναι να καταστεί ανταγωνιστικός ιατρικός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας. Επίσης, τονίζει ότι η χώρα μας έχοντας στην διάθεσή της το υπέροχο μεσογειακό περιβάλλον, το φυσικό πλούτο, το ήπιο κλίμα την παραδοσιακή υγιεινή κουζίνα, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και κυρίως το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί πραγματικά να σταθεί ανταγωνιστικά και να καταξιωθεί στο χώρο αυτό.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί και η Ιθάκη να παίξει το δικό της καθοριστικό ρόλο με πολλά οφέλη για τους κατοίκους του νησιού.
Όπως τόνισε με  συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, για όλα τα Ιόνια Νησιά, τα οποία, δεν υστερούν σε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα, σε σχέση με τα νησιά του Αιγαίου και επομένως, πρέπει μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι και ο ιατρικός, να γίνει πράξη και σε αυτή τη νησιωτική περιοχή, η επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν, με απώτερο στόχο, όλο το χρόνο, να υπάρχουν επισκέπτες, που, για συγκεκριμένους λόγους θα επιλέγουν τους ανάλογους προορισμούς.
Επίσης, ο κ. Στανίτσας, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, προκειμένου το εν λόγω συνέδριο να γίνει στην μικρή Ιθάκη και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του δήμου, στην πρωτεύουσα Βαθύ, αποτελώντας μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή του νησιού, το οποίο, αντιμετωπίζει τα δικά του ιδιαίτερα προβλήματα, ως διοικητικό τμήμα του νομού Κεφαλονιάς και ως αναπόσπαστο κομμάτι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, επενδύοντας στον ποιοτικό και θεματικό τουρισμό και διατηρώντας-όσο αυτό είναι εφικτό-αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία του στο πέρασμα του χρόνου.
Αποτέλεσμα εικόνας για Διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό στην ΙθάκηΤέλος, ανέφερε την ανάγκη η επίσημη πολιτεία να σκύψει περισσότερο πάνω από την τοπική αυτοδιοίκηση και δη τους μικρούς νησιωτικούς δήμους, παρέχοντας, μέσα, προσωπικό και πόρους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους και στις στοιχειώδεις, τουλάχιστον, απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.
Αποτέλεσμα εικόνας για Διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό στην Ιθάκη
Στο συνέδριο, που συνδιοργανώθηκε  από τον δήμο Ιθάκης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και την ΚΕΔΕ, παραβρέθηκαν  ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά