Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία

russian turky
Ο συνολικός αριθμός εξερχόμενων Ρώσων τουριστών μειώθηκε το 2016, αλλά ο αριθμός των επισκεπτών συγγενών ή φίλων και ο αριθμός των επισκεπτών που πήγαν για να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα event παρέμεινε ο ίδιος. Ωστόσο, ξεκινώντας τη καλοκαιρινή σεζόν για το 2017, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί φέτος. Η TUI της Ρωσίας σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο ταξιδιών κατά 3,5 φορές.
Οι λόγοι που οδήγησαν στη μείωση των εξερχόμενων ταξιδιών είναι ορισμένα γεγονότα, όπως:
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
• Οκτ 2015 – Αεροπλάνο με Ρώσους τουρίστες συνετρίβη στο Σινά λόγω τρομοκρατικής ενέργειας. Στις 6 Νοεμβρίου 2015 η Ρωσία σταμάτησε την αεροπορική επικοινωνία με την Αίγυπτο. Δεν ανοίχτηκαν μέχρι τώρα
• 11 Οκτωβρίου 2016 – τρομοκρατική πράξη στο Κάιρο κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου
ΤΟΥΡΚΙΑ
• 24 Νοεμβρίου 2015 – Η Τουρκία κατέλυσε ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο κοντά στα συριακά σύνορα.
• 28 Νοεμβρίου 2015 – Η Ρωσία σταμάτησε την αεροπορική επικοινωνία με την Τουρκία, διήρκεσε μέχρι τις 28 Αυγούστου 2016
• Τρομοκρατικές πράξεις στην Τουρκία το 2016-2017
ΕΥΡΩΠΗ
• Τρέχουσα ροή ειδήσεων σχετικά με τα προβλήματα με τους πρόσφυγες στην Ευρώπη
• 14 Ιουλίου 2016 – Επίθεση φορτηγών κατά τη γιορτή της Βαστίλης στη Νίκαια (Γαλλία)
• 19 Δεκεμβρίου 2016 – Επίθεση φορτηγών στην αγορά των Χριστουγέννων στο Βερολίνο (Γερμανία)
Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία
Τώρα το 2017, οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία εισήλθαν σε μια περίοδο ανανέωσης. Το πρώτο αεροπλάνο τσάρτερ έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο Gazipasa – Alanya στις ακτές της Μεσογείου της Τουρκίας. Συνολικά 189 Ρώσοι ταξιδιώτες που αγόρασαν πακέτο διακοπών από το Coral Travel θα απολαύσουν ζεστή και παραδοσιακή τουρκική φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Αλάνια.
Η Τουρκία παραμένει ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για Ρώσους τουρίστες και οι Τούρκοι πολίτες είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να τους υποδεχτούν. Η Ρωσία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ξένων τουριστών που επισκέπτονταν την Τουρκία πριν από την κρίση που ξεκίνησε στα τέλη του 2015.
Καθώς οι σχέσεις αναζωπυρώνονται, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλου Γκαβουσογλου ανακοίνωσε τη δυνατότητα παράτασης της διάρκειας παραμονής χωρίς θεώρηση για τους Ρώσους πολίτες στην Τουρκία. «Η περίοδος παραμονής χωρίς θεώρηση για τους Ρώσους στην Τουρκία θα αυξηθεί από 60 σε 90 ημέρες», δήλωσε ο Cavusoglu σε συνέδριο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Ρωσίας Taras Demurai και η Ουκρανία δήλωσαν ότι αναμένουν να στείλουν τουλάχιστον 200 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία και 150 χιλιάδες σε άλλες χώρες. Είπε επίσης ότι πριν από την έναρξη της σεζόν η TUI έχει πουλήσει περίπου το 30% των καλοκαιρινών περιηγήσεων στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τα νέα στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων στη Ρωσία (ATOR), τα τουρκικά ξενοδοχεία ήδη άρχισαν να προσελκύουν περισσότερους Ρώσους τουρίστες προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις περίπου 10-15%, ειδικά για τις διακοπές του Μαΐου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρίας Biblio Globus Irina Kostenko δήλωσε ότι οι φετινές πωλήσεις της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των διακοπών του Μαΐου είναι πραγματικά καλές χάρη στις ειδικές προσφορές των τουρκικών ξενοδοχείων.
Η Pegas Touristik επιβεβαίωσε επίσης την θετική αύξηση των πωλήσεων κατά την περίοδο των διακοπών του Μαΐου.
Η Coral Travel δήλωσε ότι για το μήνα Μάιο έφθασαν το 82% πληρότητα. Ένα παρόμοιο ποσό θα επιτευχθεί το 2015.
Δεν υπάρχουν πτήσεις προς την Αίγυπτο
Ενάμιση έτος έχει περάσει από την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, αλλά η ρωσική κυβέρνηση εξακολουθεί να εμποδίζει τους πολίτες της να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο.
Η Βρετανοί έχουν προβεί σε απαγόρευση των πτήσεων προς την Αίγυπτο, ενώ το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου (FCO) έχει προειδοποιήσει για το ταξίδι κατά των Βρετανών πολιτών που ταξιδεύουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sharm El-Sheikh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου