Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Δευτέρα, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία έχει αναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ, “οι ναυτεργάτες και εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα”.

Οπως επισημαίνουν οι ναυτεργάτες, “η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την ημέρα που η χώρα μας οδηγήθηκε στα δεσμά δουλείας και εξάρτησης των διεθνών πιστωτών, οδηγώντας αλυσοδέσμια την εργατική τάξη της χώρας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Αποτέλεσμα είναι η μάστιγα της ανεργίας στις τάξεις των ναυτεργατών να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και να αυξάνεται σε καθημερινή βάση”.

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ τονίζει, ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της πρωτομαγιάτικης απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:
- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς
- Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης “μαύρης” ανασφάλιστης εργασίας
- Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας -Ειδικές συνθέσεις.
- Αναστολή του νόμου περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας
- Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017
- Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας
- Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών
- Απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του
- Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες
- Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ
- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης
- Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου