ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μειώθηκαν τα τουριστικά έσοδα της Τουρκίας

turkey-tourkia-kwnstantinoypolh
Απότομη πτώση κατά 32,7% στα έσοδα από τον τουρισμό κατέγραψε η Τουρκία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας και διαμορφώθηκαν στα 8.280 εκατ. $ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, η Τουρκία καλωσόρισε σχεδόν 12,1 εκατ. ξένους επισκέπτες κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5,3 εκατ. επισκέπτες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Επιπλέον, η Τουρκία υποδέχθηκε πάνω από 2,6 εκατ. Τούρκους πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της χώρας από τον τουρισμό ήταν πάνω από 17,3 δις $ από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο ενώ ήταν κατά 7,6 δισ $ λιγότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Επιπλέον, τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μια πολύτιμη πηγή συναλλάγματος για τη χώρα, αποτελώντας σχεδόν το 4% του εθνικού εισοδήματος της Τουρκίας πέρυσι με $ 31,5 δις. Ταυτόχρονα, ενώ το 71,6% των εν λόγω εσόδων επιτεύχθηκε από τους ξένους επισκέπτες, το 28,4% λήφθηκε από τους πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό.
Ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο μειώθηκε κατά 13,1% το τελευταίο έτος και ανήλθε σε πάνω από 2,2 εκατ.
Τέλος, σχεδόν 41,6 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Τουρκία το περασμένο έτος. Η χώρα καλωσόρισε 41.4 εκατ. τουρίστες το 2014, ενώ πάνω από το μισό των ξένων επισκεπτών προέρχονταν από την Ευρώπη