ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

UFI: Περαιτέρω παγκόσμια ανάπτυξη στη βιομηχανία των εκθέσεων



Η Παγκόσμια Ένωση της Βιομηχανίας Εκθέσεων, UFI δημοσίευσε το 17ο Διεθνές Βαρόμετρο για τις Εκθέσεις, δείχνοντας πως σε γενικές γραμμές, η βιομηχανία των εκθέσεων αναμένει συνεχόμενη αύξηση στον τζίρο της το ερχόμενο έτος. Ωστόσο, ένα σημαντικό επίπεδο αβεβαιότητας προβλέπεται για το πρώτο εξάμηνο του 2017 στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Εξήντα τοις εκατό των επιχειρήσεων που ερευνήθηκαν, εισήγαγαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας στις εκδηλώσεις τους τους τελευταίους μήνες.

Η έρευνα της UFI διεξήχθη τον Ιούνιο του 2016 και συμπεριλαμβάνει 262 εταιρίες σε 56 χώρες. Βασιζόμενη σε αυτά τα δεδομένα, η έρευνα παρουσιάζει προοπτικές και αναλύσεις σε δώδεκα αγορές κολοσσούς, όπου μεταξύ αυτών για πρώτη φορά, ήταν το Ιράν, η Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συμπεριλαμβάνονται στην λίστα μαζί με χώρες από προηγούμενες έρευνες, όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Ρωσία, η Νότια Αφρική, η Τουρκία και οι ΗΠΑ. Επίσης, αναλύθηκαν τέσσερις συγκεντρωτικές περιφερειακές ζώνες.

Η έρευνα αποκαλύπτει έναν αριθμό μερικών τοπικών τάσεων σχετικών με την βιομηχανία των εκθέσεων

Στην Βόρεια Αμερική η προοπτική είναι πολύ θετική: περισσότερες από οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις αναμένουν μια αύξηση στον τζίρο για το 2016 και το πρώτο μισό του 2017, και επίσης περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει μια αύξηση πάνω από 10% στα ετήσια κέρδη για το 2015 και το 2016.

Αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο – η περίοδος που έγινε η έρευνα ήταν προτού γίνει το δημοψήφισμα- αναμενόταν να υπάρξει αντίστοιχη θετική επίδοση με αυτήν της Βορείου Αμερικής καθώς επίσης υπήρξε και θετική προοπτική και από άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Στην Γερμανία ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες της έρευνας αναμένουν μια αύξηση για το πρώτο μισό του 2017 σε σύγκριση με το καθολικά καλύτερο 2016. Στην Τουρκία, σημαντικά λιγότερες εταιρείες αναφέρουν αυξανόμενα κέρδη σε σχέση με προηγούμενες έρευνες της UFI. Η κατάσταση στη Ρωσία παραμένει σταθερή.

Στην Κεντρική και Νότια Αμερική, μια πλειοψηφία εταιρειών αναμένει μείωση τζίρου μέσα στο 2016, αλλά είναι πιο αισιόδοξη για το πρώτο μισό του 2017. Τα κέρδη αναμένονται επίσης να αυξηθούν, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της Βραζιλίας.

Στην Ασία, καθώς επίσης στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, 30-50% των συμμετεχόντων στην έρευνα κατά μέσο όρο παρουσιάζουν μια αύξηση μεγαλύτερη του 10% στα ετήσια κέρδη για το 2015 και το 2016. Το επίπεδο αυτό είναι χαμηλότερο για την Κίνα, όπου το 20-30% των ερωτηθέντων παρουσίασαν αντίστοιχες αυξήσεις στα ετήσια κέρδη. 20% έως 40% για αυτούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Μέσης Ανατολής ή Αφρικής παρουσίασαν αβεβαιότητα σχετικά με τον τζίρο τους για το πρώτο μισό του 2017.

Βασικές ανησυχίες: Οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Εκτός από τις ερωτήσεις σχετικά με την ανάπτυξη της αγοράς, η UFI παρακολουθεί επίσης τη σημασία των βασικών ζητημάτων των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως και στην προηγούμενη έρευνα, στην κορυφή της λίστας είναι οι ανησυχίες που σχετίζονται με τη γενική οικονομική κατάσταση στις αντίστοιχες εγχώριες αγορές των εταιρειών. Η παγκόσμια αβεβαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης, ο ανταγωνισμός μέσα από τη βιομηχανία, και οι εσωτερικές προκλήσεις είναι συχνά λόγοι για τις παραπάνω ανησυχίες.

Μετά το κύμα των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο, η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν από την UFI αναφέρει αύξηση σε δραστηριότητες που αφορούν την ασφάλεια. Αυτές ποικίλουν, από επιπλέον έλεγχο των επισκεπτών και των εκθετών για πρόσθετες πληροφορίες, ελέγχους επιτόπου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και ελέγχους στις λίστες των προεγγεγραμμένων συμμετεχόντων σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς θεσμούς.

Ο Kai Hattendorf, διευθύνων σύμβουλος της UFI, δήλωσε: “Όσο ευχάριστο είναι το να βλέπουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η εκθεσιακή βιομηχανία συνεχίζει να αυξάνεται, βλέπουμε επίσης ένα διαχωρισμό μεταξύ των περιφερειών με ισχυρή ανάπτυξη και εκείνων με τις προκλήσεις και τις  αβεβαιότητες. Η παρούσα αλλαγή στο παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα θα επηρεάσει επίσης τη μελλοντική ανάπτυξη των εκθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.”

Σχολιάζοντας την επέκταση του Βαρόμετρου για τις παγκόσμιες εκθέσεις της UFI ώστε να συμπεριλάβει περισσότερες χώρες στις έρευνές του, ο Hattendorf πρόσθεσε: “Καθώς η βιομηχανία μας δείχνει μια πιο μικτή εικόνα, μια πιο προσεκτική ματιά έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Χάρη στους νέους εταίρους μας, την AEO στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΤΕΑ στην Ταϊλάνδη, η παγκόσμια εμβέλεια των ερευνών μας συνεχίζει να αυξάνεται - και αυτό μας επιτρέπει να παραδώσουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα για περισσότερες χώρες από ποτέ”. 


Πηγή:traveldailynews.g