ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η 5η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου στο Metropolitan ΕXPO


Τα νέα πιεστικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία και οι νέες τάσεις που επικρατούν στη διεθνή ξενοδοχειακή σκηνή, αναδεικνύονται στην 5η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan ΕXPO, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα.
   
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης και η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Επισημαίνεται ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος από το βήμα της 5ης Γενικής Συνέλευσης, με την ιδιότητα του θεσμικού συμβούλου του κράτους και του καθολικού εκπροσώπου όλων των κύριων τουριστικών καταλυμάτων επιχειρεί να αναδείξει τα κρίσιμα θέματα, να προσεγγίσει λύσεις, να προτείνει μέτρα και ρυθμίσεις. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιείται τόσο ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς όσο και ο απολογισμός των δράσεων του ΞΕΕ. Επίσης θα αναπτυχθούν παράλληλα οι πολλαπλές επιπτώσεις από την εξάπλωση της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) στον τουρισμό, με ομιλητές τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Προβολής του Βερολίνου (VisitBerlin) κ. Burkhard Kieker και τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό, την Εστίαση και στον Αγροτικό Τομέα (EFFAT) κ. Harald Wiedenhofer.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της 5ης Γενικής Συνέλευσης του ΞΕΕ θα παρουσιαστεί η μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που ακτινογραφεί τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας. Πρόκειται για την ανά περιφέρεια ποιοτική ανάλυση των στοιχείων της ελληνικής ξενοδοχίας, όπου αποτυπώνεται και η φέρουσα ικανότητα τουριστικής ανάπτυξης των Περιφερειών. 

Ακολουθεί η μελέτη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων περιφερειών θα αναπτυχθούν στην 5η Γενική Συνέλευση.