ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ειδικό αυτοκόλλητο θα πιστοποιεί τη νόμιμη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων


Ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο που θα πιστοποιεί τη νομιμότητα λειτουργίας, υποχρεούνται να τοποθετούν σε κάθε δωμάτιο πλέον οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων ώστε να αποδεικνύεται ότι λειτουργεί νόμιμα σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού, που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα. Η ειδική αυτή σήμανση θα ακολουθεί την έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του καταλύματος.

Επιπλέον θεσμοθετείται η αρμοδιότητα έκδοσης και χορήγησης της σήμανσης στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ακόμη θεσμοθετείται η επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Τουρισμού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του φορέα επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τουριστικό κατάλυμα στην υποχρέωση επικόλλησης σε κάθε δωμάτιο του ειδικού θεωρημένου αυτοκόλλητο.

tourismtoday