ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου


Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
 Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη στις 12:00 τα μεσάνυχτα.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, διακηρύσσει, ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά κάθε συνάδελφο, που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία, ενώ απαιτεί την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών.


ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική δημοπρασία για τέσσερα ακίνητα στην Πλάκα


Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων στην Πλάκα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr έναντι συνολικού τιμήματος €1.3 εκατ., δηλαδή 42% υψηλότερο των αντίστοιχων τιμών εκκίνησης.
Α/Α
ΑΚΙΝΗΤΟ
ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ
1
Θρασύλλου 24 και Επιμενίδου
 130.000
 194.200
2
Θέσπιδος 24 και Στράτωνος
 220.000
 552.400
3
Θέσπιδος 16
 260.000
 260.000
4
Ραγκαβά 7
 330.000
 330.000

Σύνολο
 940.000
 1.336.600

Αύξηση εσόδων 8% και άνοδο διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία του  Ομίλου Δασκαλαντωνάκη-Grecotel  


Με κύκλο εργασιών 151 εκατ. ευρώ, 1,85 εκατ. διανυκτερεύσεις και ανάδειξη των επιχειρήσεών του στις πιο κερδοφόρες του κλάδου (ICAP 2014) προβλέπεται να κλείσει η χρονιά για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, με αύξηση του μεριδίου του στην αγορά σε 4,4%.

Για το 2015 και έως το 2017 ο Όμιλος, σταθερός στη στρατηγική του για ανάπτυξη με γνώμονα την τουριστική ζήτηση, ανακοινώνει ότι προχωρά στην υλοποίηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν νέα ξενοδοχεία, έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού υφισταμένων μονάδων, σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Μύκονο, Κέρκυρα και Χαλκιδική.


Ενδιαφέρον Αράβων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα στον τουρισμό και την ενέργεια


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον Αράβων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα ιδίως σε τομείς όπως είναι η ενέργεια και ο τουρισμός σύμφωνα με τον υπουργός Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα σε εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.

«Άραβες επενδυτές είναι φυσικό να διαβλέπουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Τους καλοδεχόμαστε και δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά με ασφάλεια» τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Αύξηση κύκλου εργασιών και νέες συνεργασίες για τη Lamway



Τον απολογισμό μιας ακόμα επιτυχημένης σεζόν κάνει η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Lamway Hotel Management Group για το 2014. Ειδικότερα, η Lamway σημείωσε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αύξηση κύκλου εργασιών κατά 21% και άνοδο στη μέση πληρότητα κατά 16%.


Σήμερα στο portfolio της Lamway Hotel Management Group περιλαμβάνονται τα εξής ξενοδοχεία: το Paros Agnanti Resort 4* (Πάρο) , το ξενοδοχείο Archipelagos Resort 5* (Πάρο), το ParosLand Hotel 4* (Πάρο) , το Armeni Village Rooms & Suites (Σαντορίνη), το Liakada Oia Suites (Σαντορίνη), το Chroma Suites (Σαντορίνη) , το Artemis Suites (Σαντορίνη) και το Dream View Hotel (Νάξο).