ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Amadeus: Πρώτη στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο

Η Amadeus, βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην κορυφή της κατάταξης των Ευρωπαϊκών εταιρειών σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης, όπως επιβεβαιώθηκε από τη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2013 EU Industrial R&D Investment Scorecard.


To EU Industrial R&D Investment Scoreboard 2013 είναι μια έκθεση που δημοσιεύεται σε ετήσια βάση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζει τις 1.000 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες, και τις 2.000 μεγαλύτερες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, που επένδυσαν σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης το 2012 και τις κατατάσσει σύμφωνα με το συνολικό ποσό της επένδυσης που πραγματοποίησε η καθεμία.

Η Amadeus επένδυσε συνολικά 440,3 εκ. ευρώ το 2012, με αύξηση από το 2011 που έφτασε το 26,7%, ποσοστό που ανταποκρίνεται στο 15,1% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Αυτό το επίπεδο επένδυσης τοποθετεί την Amadeus στην κορυφή, τόσο της Ευρωπαϊκής, όσο και της παγκόσμιας κατάταξης στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού. Η Amadeus είναι η μοναδική εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας που συγκαταλέγεται στις 2.000 εταιρείες παγκοσμίως στην κατάταξη της Ε.Ε.

Ο κ. Herve Couturier, Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Amadeus δήλωσε σχετικά: “Η επένδυση σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελεί το κλειδί για την καινοτομία, και η καινοτομία είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του DNA μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που, για ακόμη μια φορά, η κατάταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για συνεχή επένδυση στην Έρευνα & Ανάπτυξη, ούτως ώστε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε και να αναβαθμίζουμε το portfolio μας. Αυτό αντανακλάται από την αύξηση κατά 26,7% της επένδυσης σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης, σε σχέση με πέρυσι και την κατά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων αύξηση στα έσοδά μας.”
Και συνεχίζει: “Το ιστορικό ρεκόρ της Amadeus στην καινοτομία είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας για την ανάπτυξη της εταιρείας και την τρέχουσα ηγετική της θέση στις επενδύσεις σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα του 2013 EU Industrial R&D Investment Scorecard επιβεβαιώνουν περαιτέρω την συνεχή δέσμευσή μας να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας.”

Η Amadeus έχει δεκαέξι κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο (σε Νίκαια, Λονδίνο, Σύδνευ, Αμβέρσα, Άαχεν, Φρανκφούρτη, Βοστόνη, Μαϊάμι, Τορόντο, Στρασβούργο, Τουσόν, Μπανγκαλόρ, Μπογκοτά, Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη και Μπανγκόκ), τα οποία απαρτίζονται από μια ομάδα 5.000 ατόμων. Επίσης, με τα χρόνια η εταιρεία έχει εδραιώσει στενή συνεργασία με ερευνητικές ομάδες σε κορυφαία ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, όπως τα Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστόνη (για θέματα revenue management mathematics), ETH -Swiss Federal Institute of Technology στη Ζυρίχη (γα θέματα high performance systems engineering), και Institut National Polytechnique (INP) στη Γκρενόμπλ (για θέματα airline schedule & operations).


Τα τελευταία χρόνια, οι προσπάθειες της Amadeus για Έρευνα και Ανάπτυξη έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε:

  • Εξαιρετικά υψηλή απόδοση στην επεξεργασία συναλλαγών υπό αυστηρή διαθεσιμότητα συστήματος και απαιτήσεις αξιοπιστίας,
  • Εξαγωγή πληροφοριών από πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων,
  • Μηχανές αναζήτησης ταξιδιωτικών υπηρεσιών με εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση
  • Πολυκαναλικές εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών (agent desktop, web, kiosk, mobile, tablets),
  • Πρωτοπορία στη χρήση ανοιχτών συστημάτων.

Παραδείγματα της επίδρασης που είχαν τα παραπάνω στην καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών της Amadeus τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν:

  • Το 2012, η Amadeus συνέχισε, με επιτυχία, να επεκτείνει το Portfolio Αεροπορικής Τεχνολογίας της, με το Revenue Accounting: Η British Airways έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που υιοθέτησε τη νέα λύση Passenger Revenue Accounting της Amadeus και σχεδιάζεται να μεταφερθεί στη λύση στις αρχές του 2014. Αυτή η επόμενης γενιάς λύση, η οποία δομήθηκε με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και ενσωματώνει τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά πρότυπα της βιομηχανίας, επιτρέπει την παρακολούθηση εσόδων σε πραγματικό χρόνο για ταχύτερες και πιο ακριβείς αποφάσεις που σχετίζονται με τα έσοδα.

  • Η Amadeus συνεργάστηκε επίσης με εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, χάρη στο Altéa DCS for Ground Handlers, μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη στενή συνεργασία με εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης. Σήμερα, συνολικά 33 εταιρείες χρησιμοποιούν τη λύση.

  • Για την ενίσχυση των πωλήσεων σιδηροδρομικών προϊόντων και τη διευκόλυνση των σιδηροδρομικών λειτουργιών, η Amadeus συνεργάστηκε στενά με μεγάλες Ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες και μεγάλες εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών για να δημιουργήσει το Amadeus Total Rail. Η λύση επιτρέπει στις σιδηροδρομικές εταιρείες να χειρίζονται λειτουργίες και να πωλούν θέσεις σε πολλαπλά κανάλια πωλήσεων, δίνοντας στους πωλητές ταξιδιωτικών υπηρεσιών πρόσβαση για να κρατήσουν σιδηροδρομικές και αεροπορικές υπηρεσίες ταυτόχρονα, μέσα στην ίδια λύση. Η λύση συμπεριλαμβάνει το Amadeus Global Rail Sales Platform, το οποίο είναι η πρώτη σιδηροδρομική GDS λύση, και το Amadeus Rail Operations Engine, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται τα προγράμματα, το inventory, τις τιμές και την τιμολόγηση.

  • Στο κομμάτι της online αναζήτησης πτήσεων, η Amadeus προσέφερε μια μοναδική πρωτοποριακή λύση, το Amadeus Featured Results™, η οποία καθιστά την αναζήτηση πτήσεων πιο σχετική και απλή για τους ταξιδιώτες. Αυτή η λύση δίνει άμεσα τις τέσσερις διαθέσιμες, πιο σχετικές ταξιδιωτικές επιλογές - την ταχύτερη, την οικονομικότερη, τη πιο δημοφιλή και την πληρωμένη.

  • Επίσης στο 2012, η Amadeus υπέγραψε μια παγκόσμια συμφωνία με την Akamai, την κορυφαία πλατφόρμα cloud υπηρεσιών, που βοηθά τις επιχειρήσεις να προσφέρουν ασφαλείς, υψηλής απόδοσης εμπειρίες χρηστών. Η συμφωνία θα συμβάλει στη βελτίωση όλων των web-based εφαρμογών που χρησιμοποιεί η Amadeus και οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένου ιστοσελίδων e-Commerce αεροπορικών εταιρειών και τη σουίτα εργαλείων κρατήσης της Amadeus. Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα επωφεληθούν από τις βελτιώσεις στον χρόνο online ανταπόκρισης, που φτάνει μέχρι και πέντε φορές πάνω από τις προηγούμενες ταχύτητες, καταλήγοντας έτσι σε αυξημένα έσοδα και εξελιγμένη εμπειρία χρήστη.

  • Η Amadeus είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας στην αεροπορική βιομηχανία η οποία διαθέτει τα περισσότερα συστήματά της σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Το 2012 η Amadeus δημοσίευσε την έρευνα “Open for Business”, την οποία επιμελήθηκε ο ειδικός τεχνολογίας καθηγητής Jim Norton. Η έρευνα τονίζει την ανάγκη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να υιοθετήσει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ούτως ώστε να επωφεληθεί από μεγαλύτερη καινοτομία, να ανταποκριθεί ταχύτερα στις αλλαγές της βιομηχανίας και να μειώσει τα κόστη, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα και τη βιομηχανία από την εξάρτησή της από ιδιόκτητο λογισμικό για να παρέχει μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μοναδικές online καινοτομίες, όπως τα Amadeus e-Retail, Amadeus Dynamic Website Manager και Amadeus Extreme Search έχουν δημιουργηθεί με εκτεταμένη χρήση συστατικών ανοιχτού λογισμικού με τέτοιο τρόπο που δεν θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία legacy. Το Amadeus ARIA Templates, το πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζονται οι web λύσεις του Amadeus IT Group, μετατράπηκε πρόσφατα σε ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας σε τρίτους developers να το χρησιμοποιούν χωρίς χρέωση.

  • Στο τομέα των ξενοδοχείων, η Amadeus συνέχισε την ανάπτυξη του Amadeus Hotel Platform, μιας λύσης για αλυσίδες ξενοδοχείων που συνδυάζει τις κρατήσεις, το property management και τα συστήματα παγκόσμιας διανομής σε μια πλήρως ενοποιημένη πλατφόρμα.

  • Το online εργαλείο κρατήσεων επιχειρηματικών ταξιδιών, το Amadeus e-Travel Management (AeTM), επανασχεδιάστηκε ολοκληρωτικά, εκσυγχρονίζοντας την ίδια τη διαδικασία κράτησης, διευκολύνοντας και κάνοντας ταχύτερες τις διαδικασίες αναζήτησης, κράτησης, αναθεώρησης και έγκρισης. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια mobile εφαρμογή κρατήσεων, το Amadeus e-Travel Management Mobile. Αυτό το νέο εργαλείο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν αεροπορικές και σιδηροδρομικές κρατήσεις μέσω των φορητών τους συσκευών, όπως τα iPhone και Android, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και τη συνοχή των υπηρεσιών για ταξιδιώτες εν κινήσει.


Μπορείτε να βρείτε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard) στο: http://iri.jrc.ec.europa.eu/scoreboard13.html