ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου


Η δωρεά δύο σκαφών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα, έφερε σε αντιπαράθεση την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το υπουργείο ανέφερε:
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δίνει νυχθημερόν υπεράνθρωπο αγώνα στις ελληνικές θάλασσες, για να θωρακίσει τη χώρα μας από την παράνομη μετανάστευση. Σε μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, οι Έλληνες πλοιοκτήτες στηρίζουν έμπρακτα αυτό τον αγώνα, με τη δωρεά δύο υπερσύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων περιπολικών σκαφών.

Προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει, με επίσημη μάλιστα ανακοίνωση, τη δωρεά αυτή. Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα θωρακίσει και είναι σαφές ότι χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία των Ελλήνων που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και το κάνουν.

Το ψεύδος περί δήθεν πρόωρης αποχώρησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό.

Είναι γνωστό από καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η λογική έχουν πάρει διαζύγιο. Αυτό που έγινε σήμερα προφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει, προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση, να υιοθετήσει ακόμα και αντεθνικές θέσεις.

Τώρα τον ενοχλούν ακόμα και οι δωρεές! Ή μήπως ενοχλεί το αντικείμενο της δωρεάς και η αντιμετώπιση των κυμάτων της παράνομης μετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μπαίνουν ανεμπόδιστα στη χώρα;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την παρουσία του πρωθυπουργού στη τελετή υπογραφής συμφωνίας για τη δωρεά δύο σκαφών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα παραπέμπει στο “άλλα λόγια να … αγαπιόμαστε”. Καμία αναφορά στις σκοπιμότητες, στα ανταλλάγματα, στις φοροαπαλλαγές και στα προνόμια, ενώ ο κόσμος στενάζει από τα χαράτσια και τους φόρους. Όσο για την κατηγορία ότι ήταν ψευδής η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για υποχρεωτική αποχώρηση των υπαλλήλων πριν καν ολοκληρωθεί το ωράριο εργασίας τους, η επιχειρούμενη διάψευση πλήττει την αξιοπιστία της ηγεσίας του Υπουργείου, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Υπουργείο γνωρίζουν καλά ότι όντως κλήθηκαν να αποχωρήσουν καθώς και ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περιγράφει τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Αντί λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου να διαψεύδει τα αδιάψευστα θα έπρεπε να έχει τη γενναιότητα να υπερασπίζεται τις επιλογές της».