ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

HATTA-DRV: Ελληνογερμανική Συνεργασία


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου το Greek – German kick-off meeting μεταξύ εκπροσώπων του DRV (German Travel Association) και του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Tουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), με τη συμμετοχή και τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, οι οποίοι θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Α. Λιάσκο κα τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χ. Καπαρουνάκη.
Όπως είναι γνωστό, ο HATTA και ο ομόλογός του Σύνδεσμος της Γερμανίας DRV έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Ελληνογερμανικού Forum που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 στο , σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη γερμανική αγορά.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του DRV, κ. J. Buchy, και ο πρόεδρος του TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies), κ. B. Ulusoy, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ, την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, αναφέρθηκαν σε ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης του τουρισμού της Ελλάδας και, αντίστοιχα, της Γερμανίας και της Τουρκίας.
Στη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ αναλύθηκαν, επίσης, σημαντικές δομικές αλλαγές και κρίσιμα θέματα του τουρισμού για τη «Νέα εποχή στον τομέα των οδικών επιβατικών μεταφορών», από τον κ. Κ. Χατζηδάκη, υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, τη «Visa Schengen: Εξελίξεις και Προοπτικές» από τον κ. Π. Μίχαλο, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, και τη «Νέα αναπτυξιακή προοπτική του ελληνικού τουρισμού. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», από τον κ. Α. Λιάσκο, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού.