ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Amadeus λαμβάνει κορυφαία διάκριση στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού


Η Amadeus, κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, διατήρησε για ακόμη μια φορά την κορυφαία διάκριση ως μια από τις ηγετικές εταιρείες στην Ευρώπη σε επενδύσεις για θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

To EU Industrial R&D Investment Scoreboard 2012 είναι μια ετήσια έκθεση που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξετάζει τις 1.000 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες που επενδύουν σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης το 2011 και τις κατατάσσει σύμφωνα με το συνολικό ποσό της επένδυσης που πραγματοποίησε η καθεμία.

Η Amadeus επένδυσε 347,5 εκ. Ευρώ το 2011, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7% από το 2010, για να ερευνήσει και να αναπτύξει τεχνολογίες για χρήση στον ταξιδιωτικό κλάδο. Αυτή η επένδυση απέδωσε 12,7% έσοδα και βοήθησε την εταιρεία να διατηρήσει την κορυφαία θέση της στην Ευρώπη στη συνολική επένδυση για Έρευνα και Ανάπτυξη στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού.

Ο κ. Herve Couturier, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Amadeus δήλωσε σχετικά: “Φυσικά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η επένδυσή μας σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης έχει αναγνωριστεί για άλλη μια φορά από αυτή τη σημαντική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρομοίως, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την κορυφαία μας κατάταξη στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού. Το γεγονός αυτό δίνει περισσότερη έμφαση στη φήμη μας για καινοτομία, με πολλά χρόνια εμπειρίας σε πρωτοποριακά ταξιδιωτικά προϊόντα και πρωτοβουλίες, όπως η Altea και, πιο πρόσφατα, το Amadeus Featured Results. Ωστόσο, η επιθυμία μας για καινοτομία δεν έχει καλυφθεί ακόμη και η Έρευνα και η Ανάπτυξη θα συνεχίσουν να εμπνέουν την εξέλιξή μας ως ένας μεγάλος τεχνολογικός πρωτοπόρος.”

Αυτή η είδηση ακολουθεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (ΕΙΒ), του φορέα μακρόχρονης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χορηγήσει τον Μάιο του 2012 δάνειο 200 εκ. Ευρώ στην Amadeus για να χρηματοδοτήσει την Έρευνα και την Ανάπτυξη σε μια σειρά έργων στους τομείς της τεχνολογίας για αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και σιδηροδρομικές υπηρεσίες, μεταξύ του 2012 και 2014.

Η καινοτομία είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την πρόοδο και ανάπτυξη της Amadeus, η οποία έχει επιτρέψει στην τεχνολογία της εταιρείας να επιτύχει μια εξαιρετική ανταγωνιστική θέση στην αγορά. Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας μεταξύ του 2004 και του 2011 ήταν περισσότερο από 2 δις Ευρώ.

Η Amadeus έχει δεκαέξι κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο (σε Νίκαια, Λονδίνο, Σύδνευ, Αμβέρσα, Άαχεν, Φρανκφούρτη, Βοστόνη, Μαϊάμι, Τορόντο, Στρασβούργο, Τουσόν, Μπανγκαλόρ, Μπογκοτά, Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη και Μπανγκόκ), τα οποία απαρτίζονται από μια ομάδα 4.500 ατόμων