ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού



Η Ελλάδα έχει μεν την πολυτέλεια να διαθέτει πληθώρα προσόντων για την προσέλκυση τουριστών, όμως δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει χρόνο και να αφήνει στην τύχη τους τις καταστάσεις. Χρειάζεται σε κάθε κίνηση στρατηγικός σχεδιασμός και όπως δείχνουν οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσεται μιά διαφορετική φιλοσοφία προώθησης της χώρας μας ως προορισμό.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ξεκινά καμπάνια για την ανεύρεση οικονομικών πόρων που θα στηρίξουν την υλοποίηση του έργου: «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού» σε συνεργασία με τον όμιλο PRC Group – The Management House.

Ο ΣΕΤΕ, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, εκπόνησε μια ολοκληρωμένη μελέτη ενεργειών μάρκετινγκ, μέσα από τις οποίες είναι δυνατή, σε ένα χρονικό ορίζοντα 3ετίας, η ανάδειξη και καθιέρωση της ελληνικής γαστρονομίας ως ενός από τους βασικούς λόγους επιλογής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Η καμπάνια ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του έργου αυτού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που συνδέονται με το αντικείμενο της γαστρονομίας, άμεσα ή έμμεσα.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αφορμή για συστράτευση όλων όσοι υπηρετούν υπεύθυνα τον ελληνικό τουρισμό, καθώς από την υλοποίηση του έργου αυτού, θα ωφεληθεί το σύνολο του τουριστικού τομέα και όλων των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και οργανισμών», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Γιώργος Δρακόπουλος.

Η καμπάνια ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του έργου υποστηρίζεται και από τους εταίρους του ΣΕΤΕ: Aegean Airlines και Eurobank.

Καιρός είναι λοιπόν να μάθουν οι ξένοι ότι ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το σουβλάκι, αλλά πολλές και εξαιρετικά νόστιμες συνταγές από κάθε μέρος της πατρίδας μας. 

 Την έναρξη καμπάνιας για την ανεύρεση οικονομικών πόρων που θα στηρίξουν την υλοποίηση του έργου “Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού” ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ. Αποκλειστικός Συνεργάτης Επικοινωνίας για την υλοποίηση της καμπάνιας με pro-bono συνεισφορά σε αυτή είναι ο Όμιλος PRC Group – The Management House.