ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γερουλάνος:Aρρηκτο tο ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα ως χώρα διακοπών. Υπάρχουν όμως και ο αντίλογος


Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας κ. Hans- Joachim Fuchtel υπό την ιδιότητα του ως εντεταλμένου εκ μέρους της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελληνο-γερμανική Συνέλευση να διαπίστωσαν ότι:
Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως χώρα διακοπών παραμένει άρρηκτο, διότι αυτή η πανέμορφη χώρα πάντα αξίζει ένα ταξίδι. Πολιτισμός, παράδοση, μύθοι, ονειρεμένες παραλίες, εντυπωσιακά τοπία, αρχαία μνημεία και βεβαίως η εγκάρδια φιλοξενία των Ελλήνων είναι ό,τι περιμένει τους επισκέπτες.
Ο υπουργός και ο υφυπουργός υπογράμμισαν ενώπιον εκπροσώπων Γερμανικών και Ελληνικών Περιφερειών καθώς και τουριστικών πρακτόρων, παρουσία και μελών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, το κεντρικό τους μέλημα:
Η φιλία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών αναβιώνει ακριβώς στις δύσκολες εποχές και το ζητούμενο εδώ δεν είναι μόνο περισσότερος τουρισμός, αλλά η προώθηση εταιρικών σχέσεων για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας που προσφέρεται για την εμβάθυνση μεταξύ των δύο κρατών.
Fuchtel: οι Γερμανοί ευχαρίστως ταξιδεύουν προς την Ελλάδα, πράγμα που γίνεται ιδιαίτερα ορατό και στην ΙΤΒ. Και ταξίδι δε σημαίνει μόνο διακοπές. Επιθυμούμε την εντατικότερη συνεργασία, επιθυμούμε να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον.
Οι εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών δήμων, κοινοτήτων και περιφερειών αποτελούν βήματα προόδου. Καλώ τους πολίτες και τους πολιτικούς σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας και των δύο χωρών να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους.
Γερουλάνος: H Ελλάδα είναι και παραμένει ένας ονειρεμένος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο. Με χαρά θα υποδεχθούμε τους φίλους μας από τη Γερμανία στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Και θα ενισχύσουμε τη συνεργασία στο σημαντικό θέμα του ιαματικού τουρισμού, όπου η Γερμανία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία. Η εντατικότερη επαφή μεταξύ των πολιτών μας θα δώσει ώθηση στη φιλία, την κατανόηση και την συνεργασία… Αυτά λένε οι πολιτικοί. Όμως υπάρχει και άλλη εκτίμηση..
Στη φετινή ετήσια έκδοση της έρευνας του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών της Γερμανίας (ADAC) για τις καταναλωτικές τάσεις των Γερμανών για το 2012 στην αγορά διακοπών, η ζήτηση για την Ελλάδα εμφανίζει μείωση που φτάνει στο -50%
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκτίμηση του Πρόεδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη η πτώση των κρατήσεων αυτή τη στιγμή για τον ελληνικό προορισμό φθάνει, περίπου, στο 15%. Ειδικότερα, από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία η μείωση ανέρχεται σε ποσοστό 30%.Σημαντικη είναι η μείωση Αγγλία, Σκανδιναβία, Βέλγιο και Ιταλία.
Επίσης σημαντική είναι η μείωση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΣΕΤΕ.
Αντέθετα οι ανταγωνίστριες χώρες(Ισπανία, Τουρκία, Κύπρος κλπ), παρουσιάζουν σημαντική αύξηση ή πολύ καλές προοπτικές.
Και εμείς στην «Ελλάδα που είναι ονειρεμένος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο» κι έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, λόγω της ανικανότητας των πολιτικών μας, οι οποίοι συνεχώς κομπάζουν γιατί έχουν κάνει τη χώρα… μπάχαλο.
Το μυστικό είναι η ατιμωρησία και οι… μίζες