ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κρουαζιέρα ιστορίας και πολιτισμού από τη Louis Hellenic Cruises και το ΙΜΕ


Η Louis Hellenic Cruises ανακοίνωσε ότι, αποκλειστικά στις 23 Μαρτίου 2012 για 4ημέρες και 3νύχτες με προορισμούς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα με την εν πλω φιλοξενία του κρουζιερόπλοιου Louis Cristal, να “ταξιδέψουν” με τη φαντασία τους στο χρόνο και να αφεθούν στη μαγεία της ιστορίας, με τη σφραγίδα του Ινστιτούτου Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ). 
Σκοπός αυτής της θεματικής κρουαζιέρας είναι ο επιβάτης, εκτός από τη χαλάρωση και την απόδραση από την καθημερινότητα, να ταξιδέψει τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν με τη φαντασία του. Του παρέχεται έτσι η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τα αξιοθέατα και τις πόλεις που θα δει από κοντά.
Ο ιστορικός και υπεύθυνος τμήματος Γενεαλογίας & Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ, κ. Μιχαήλ Βαρλάς, θα δώσει μιαν άλλη διάσταση στην εμπειρία της κρουαζιέρας, με διαδραστικές διαλέξεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Οι εν πλω διαλέξεις θα έχουν θέματα: “Σμύρνη, στα ίχνη της χαμένης πόλης” και “Κωνσταντινούπολη. Μικρές ιστορίες μιας μεγάλης πόλης”. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα μπορεί κανείς να απολαύσει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο πλοίο, καθώς και να επιλέξει μία από τις ειδικά σχεδιασμένες εκδρομές στα ιστορικά μέρη που θα επισκεφτεί.