ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΓΕΠΟΕΤ: Άμεσα η εφαρμογή του θερινού ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία


Την άμεση έκδοση απόφασης για την εφαρμογή του θερινού ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας από 1 Απριλίου 2012, προκειμένου να αποφευχθεί η τραγελαφική περυσινή κατάσταση όπου μέχρι τις αρχές Ιουνίου οι κύριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία έκλειναν στις 15:00, με αποτέλεσμα το 30% των πρώτων τουριστικών προγραμμάτων της τουριστικής περιόδου να υποστούν σημαντική ζημία,  ζήτησε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, με επιστολή της από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού για θέματα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κ. Πέτρο Αλιβιζάτο. Η επιστολή  κοινοποιήθηκε στις ενώσεις-μέλη της και τον ΣΕΤΕ.

“Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επιδεικνύουν πλήρη αδράνεια, εν μέσω μάλιστα της πρωτοφανούς κρίσης την οποία διερχόμαστε και παρά τα δυσμενή στοιχεία περί προκρατήσεων που μας κοινοποιούνται από το εξωτερικό”, αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ. “Και ενώ οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ο ιδιωτικός τομέας, η ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού αγωνίζονται καθημερινώς, ώστε να μην χαθεί ούτε ένας τουρίστας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου υπολειτουργούν συστηματικά – μάλιστα χρειάστηκε να επισκεφθεί αυτοπροσώπως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας την αρμόδια υπηρεσία ώστε να ενημερωθεί διότι όπως ελέχθη εδώ και δύο έτη δεν έχουν τηλέφωνο και φαξ παρά μόνο e-mail – με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια εμπόδια στην επικοινωνία και στην ανάγκη προγραμματισμού ακριβείας.

Η ΓΕΠΟΕΤ ζητά –για ακόμη μία χρονιά– να μην επιτραπεί οι παγιωμένες αγκυλώσεις του Δημοσίου να αποτελέσουν τροχοπέδη στον πολύπαθο τουρισμό, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο. Κάθε επίσκεψη, κάθε περιηγητικό τουρ στην Αθήνα και την περιφέρεια υποστηρίζει θέσεις εργασίας και τις τοπικές οικονομίες. Επιτέλους, είναι ώρα να προστατευθεί ο τουρισμός, ώστε με τις προσπάθειες όλων μας και με ανοικτά τα μουσεία, οι μειωμένες κρατήσεις να επανέλθουν στον θετικό τους ρυθμό πριν να είναι πολύ αργά για τη φετινή τουριστική περίοδο. Δε θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, να μην γίνει αυτή η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας μας”.