ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας: Να λειτουργήσει το τμήμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Βόλο.

Να λειτουργήσει το τμήμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Βόλο ζητάει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας με επιστολή προς την πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Βασιλική Τσιμπίδα (με κοινοποίηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ρέτσο).

Αναλυτικότερα η επιστολή:

“Κυρία Πρόεδρε,

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επανερχόμαστε και σας ‘εκλιπαρούμε’, προκειμένου να λειτουργήσει το τμήμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Βόλο. Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε για να διαπιστώσουμε κατά πόσον τα χρήματα που αμείβονται σήμερα οι προϊστάμενοι και οι υφιστάμενοι αν πηγαίνουν στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των δικαιούχων-προμηθευτών σας. Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε για να σας πούμε το αυτονόητο: λεφτά έχετε δεσμευμένα, βρείτε έναν τρόπο να τα πληρώσετε. Στην περίπτωση που δεν μπορέσετε να το κάνετε, παραιτηθείτε εσείς και απολύστε τους υπαλλήλους σας. Είναι απαράδεκτο να πηγαίνουν οι συνάδελφοι μας στα γραφεία του ΟΕΕ στο Βόλο και οι υπάλληλοι να τους δίνουν φυλλάδιο με τις αιτίες που απεργούν.

Διαφορετικά, κλείστε το, το ρημάδι πριν αναγκαστούμε και κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας, μας ενημερώσατε προφορικά ότι η αποπληρωμή του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2011 του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στους ξενοδόχους της Μαγνησίας θα γίνει κανονικά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν δικαιολογούνται οι τεράστιες καθυστερήσεις σε σχέση με τον χρόνο παροχής υπηρεσιών που έχουν προσφέρει οι ξενοδόχοι στους δικαιούχους.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα ξενοδοχεία της χερσαίας και νησιώτικης Μαγνησίας, λόγω των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2011-2012 είναι ακόμη σε ισχύ και λήγει στις 31 Μαρτίου του 2012. Δεδομένου της ανησυχίας των ξενοδόχων της Μαγνησίας για το αν μπορούν να δεχτούν ακόμη κοινωνικούς τουρίστες, καθώς και για το αν θα πληρωθούν, παρακαλούμε πολύ όπως μας ενημερώσετε εγγράφως, όπως από τη νομοθεσία προβλέπεται, το συντομότερο δυνατό για την εξέλιξη του θέματος”.