ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναβαθμίζεται του λιμάνι της Σούδας για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων

Σε παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό των χώρων και την αισθητική βελτίωση της εικόνας στο λιμάνι της Σούδας, θα προχωρήσει σύντομα το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, συνεπικουρούμενο από τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενόψει της άφιξης, στις 4 Μαΐου 2012, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου με 3.500 επιβάτες.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων μετέφερε τη βούληση της Περιφέρειας Κρήτης, να χρηματοδοτήσει τα έργα που απαιτούνται να γίνουν στο λιμάνι της Σούδας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες που αφορούν στην επέκταση του μικρού σταθμού επιβατών (παίρνοντας τμήμα από τις αποθήκες που χρησιμοποιεί το Τελωνείο) και στην διάστρωση χωμάτων.

Επίσης συμφωνήθηκε η απομάκρυνση των ημιβυθισμένων ή παροπλισμένων πλοιαρίων, η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (σήμανση κ.λπ.), με στόχο την πιο γρήγορη και ασφαλέστερη πρόσβαση των οχημάτων, από την Σούδα προς την πόλη των Χανίων και αντιστρόφως, καθώς και στην καθαριότητα και την αναβάθμιση του πρασίνου της περιοχής.

Ακόμη αναφέρθηκε ότι προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι μελέτες για την επέκταση – ολοκλήρωση του τμήματος κρουαζιέρας στην προβλήτα “Αδρίας”, ώστε να μπορούν να πιάνουν εκεί τα κρουαζιερόπλοια, καθώς και η δημιουργία Σταθμού Επιβατών σε έκταση 2.000 τ.μ. και ο πλήρης εξωραϊσμός της προβλήτας τόσο του επιβατικού όσο και του εμπορικού τμήματος του λιμανιού.