ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μας δουλεύουν… κανονικά και με το νόμο

Τελικά η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η Ελλάς είναι ένα απέραντο Φρενοκομείο» επαληθεύεται καθημερινά. Φροντίζουν γι’ αυτό άλλωστε οι εκλεγμένοι «εθνοσωτήρες». Οι πολιτικοί μας είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες και έχουν εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας, ενώ κατασκευάζουν μια δική τους» , ειπώθηκε με έμφαση , στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας». «Το πολιτικό προσωπικό από ψυχική άποψη, είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας», τόνισαν οι ομιλητές προσθέτοντας πως «έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα».

«Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο "οι κακοί δανειστές", είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Και πρόσθεσε «Νοσηρή κατάσταση και χειρότερη ύβρις για έναν πολιτικό είναι να τον χαρακτηρίζει αλαζονεία, διότι τότε παύει να είναι σεμνός και είναι αντιδημοκρατικός, δεν σέβεται νόμους, παρανομεί και καταντά επικίνδυνος για το συμφέρον του κόσμου». «οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τη διγλωσσία για να αποκομίσουν ψήφους». Ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές η αλήθεια αποκρύπτεται, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Δημήτρης κ. Ασημακόπουλος και γίνεται επιλεκτική θεώρηση της πραγματικότητας

Οι ομιλητές προχώρησαν και στην «εξέταση» των πολιτών και η διάγνωσή τους ήταν ότι φέρουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση. Ο καθηγητής της ψυχιατρικής Γιάννης Παπαδάτος τούς επέρριψε ευθύνες γιατί ανέχονται τα «ψέματα των πολιτικών», εκτιμώντας ότι «πρόκειται για κρίση ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κοινωνίας, του πελατειακού κράτους και όσων δεν μπορούν να εισπράξουν αυτά που είχαν».
«Για την αντιμετώπιση της κατάστασης «επιβάλλονται δραματικές αλλαγές σε μια πορεία που εκφράστηκε με λαϊκισμό, ανειλικρινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, αδιαφορία και εύκολη συγχώρηση των λαθών και των αδικιών. Επιβάλλονται αλλαγές σε συμπεριφορές και πρότυπα που επεβλήθησαν διότι "βόλευαν" βραχυπρόθεσμους στόχους και επιδερμικές φιλοδοξίες» είπε ακόμη ο κ. Αλεξανδρόπουλος Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «Οι πολίτες αρέσκονται να ακούν ωραία λόγια», κάνοντας παράλληλα λόγο «για αξιακή οπισθοδρόμηση».

Αυτή την «ωραιοποίηση» εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί μας γιατί βλέπουν ότι πουλάει, με τη βοήθεια βέβαια των ΜΜΕ κα ιδίως της τηλεόρασης γιατί και εκεί τα συμφέροντα καλά κρατούν. Βιώσαμε όλοι το κυνήγι του βουλευτή που έβγαλε από τη χώρα το ένα εκατομμύριο €, ο οποίος τελικά δεν ήταν βουλευτής αλλά ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για καθαρά επαγγελματικούς λόγους. Κι’ ενώ τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν για τα λαμόγια τους πολιτικούς άνθρακες ο θησαυρός Βέβαια το όνομα του ύποπτου για μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό δε μπορούσε να ανακοινωθεί γιατί τα απαγόρευαν οι νόμοι. Σιγά τώρα μην ήταν βουλευτής(βολευτής) και να τον έδιναν Άλλωστε «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», όπως λέει κα ο λαός μας. Εδώ είναι Ελλάδα κα ξέρουμε να προφυλάγουμε τους άρχοντες μας!! Ε, κ. Βενιζέλε και λοιποί κυβερνώντες; Μετά από αυτό το φιάσκο βρέθηκαν και άλλοι εθνοσωτήρες που φυγάδευσαν χρήματα! Κι αυτοί θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν πιθανώς με κάποιο προστιματάκι(!), για τα μάτια του κόσμου, όπως όλοι αυτοί που έκλεψαν. Σιγά ρε πατριώτες με το μαλακό. Άλλωστε για να γεμίσουν τα ταμία υπάρχουν οι γνωστοί εθελοντές(Μαλάκες) –μισθωτοί και συνταξιούχοι- .

Σε όλο τον κόσμο οι πολιτικοί που κλέβουν ή καταχράζονται δημόσιο χρήμα βρίσκονται και τιμωρούνται. Μόνο στην Ελλάδα τα πολιτικά κοράκια μένουν ατιμώρητα. Έχετε θωρακίσει για τα καλά το Κάστρο σας! Τόσα χρόνια που ζητάγατε το πόθεν έσχες των βουλευτών τι ακριβώς ελέγχατε; Να σας πω εγώ. ΤΙΠΟΤΑ! Απλά μας δουλεύατε! Αλλά το θέατρο που παίζετε με τις κορώνες σωτηρίας που στη Βουλή ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα. Φεύγοντας θα πάρετε και μπόνους. Έτσι θα σας αφήσουμε; Τοοοσα μας δώσατε. Να μην είμαστε και αχάριστοι Υπάρχει και αυτό που ο απλός λαός λέει ΤΣΙΠΑ, λέξη άγνωστη βέβαια σε εσάς.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!