ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Μαρτίου 2025

Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Με συνταγές Μακεδονικής κουζίνας και δυο χάλκινα μετάλλια

 

Το Ετήσιο Συμπόσιο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece) πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της Ένωσης, και παρουσιάζοντας τις δράσεις της καθώς και τις διεθνείς επιτυχίες της για το 2024, όπου οι συμμετέχουσες ομάδες επέστρεψαν με δυο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους.


Το χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Taipei International Culinary Challenge 2024» στην Ταϊβάν κέρδισε η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece. Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ταϊπέι, συμμετείχαν οκτώ επιλεγμένες ομάδες από ισάριθμες χώρες από όλο τον κόσμο. Η ελληνική αποστολή είχε να παρουσιάσει ένα μενού τριών πιάτων. Το μενού με το οποίο διαγωνίστηκε και κέρδισε τη διάκριση είχε επιρροές από τη μακεδονική κουζίνα, επιδεικνύοντας στοιχεία από τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.

Τα μέλη της Culinary Team Greece που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι: Team Captain Μαρίνος Χονδρολίδης, Pastry chef Αρχοντία Πασχαλίδου και Team member Άκης Ράγκος. «Η Culinary Team Greece επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και ομαδικότητα κατάφερε, σε έναν υψηλών απαιτήσεων διαγωνισμό να διακριθεί, διαδίδοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας διεθνώς».