ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Πολυτελείς κρουαζιέρες σε Ελλάδα από την Ponant το 2026

 Στο πρόγραμμα της Ponant για πολυτελείς κρουαζιέρες το 2026 θα περιλαμβάνεται η Ελλάδα καθώς η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε 37 δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται από 86 ιστιοφόρα, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων.

Αυτή η συλλογή προσκαλεί απαιτητικούς ταξιδιώτες να εξερευνήσουν εντυπωσιακούς προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κροατία, η Σκανδιναβία, τα Βρετανικά Νησιά, τα Κανάρια Νησιά, η Ιαπωνία και η περιοχή Kimberley της Αυστραλίας. Οι κρατήσεις για αυτά τα μοναδικά ταξίδια άνοιξαν στις 3 Οκτωβρίου 2024.

Θησαυροί της Μεσογείου

Μεταξύ των ξεχωριστών προσφορών είναι το δρομολόγιο «Treasures of the Mediterranean», το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα μαγευτικά τοπία της Ελλάδας, τις ακτές της Αδριατικής και τα “διαμάντια” της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η διαδρομή υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία, οδηγώντας τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν ιστορικές πόλεις, αρχαίες τοποθεσίες, απομονωμένους κολπίσκους και γοητευτικά παραθαλάσσια χωριά. Οι επισκέπτες ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που χαρακτηρίζουν κάθε τοποθεσία, απολαμβάνοντας τη συναρπαστική ομορφιά αυτών των γραφικών περιοχών.

Η Βόρεια Ευρώπη και τα μυστικά της

Ένα άλλο αξέχαστο ταξίδι, η «Βόρεια Ευρώπη και τα μυστικά της», μεταφέρει τους περιπετειώδεις τουρίστες στην καρδιά της Σκανδιναβίας, των Βρετανικών Νήσων, της βόρειας Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Αυτό το δρομολόγιο συνδυάζει επισκέψεις σε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κάστρα, ζωντανά χωριά, μαγευτικά φιόρδ και εμβληματικές πόλεις, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ματιά στη συναρπαστική ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Αντίθετα τοπία των ακτών του Ατλαντικού

Για όσους αναζητούν λιγότερο γνωστά μονοπάτια, το δρομολόγιο «Contrasting Landscapes of Atlantic Shores» προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ιστιοπλοΐας μεταξύ των ακτών της Γαλλίας και της Αγγλίας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη γαλήνια ομορφιά των Καναρίων Νήσων και να εξερευνήσουν τις δυναμικές πόλεις της Λισαβόνας και του Πόρτο, αναδεικνύοντας τους κρυμμένους θησαυρούς του Ατλαντικού Ωκεανού κατά μήκος των ισπανικών και πορτογαλικών ακτών.

Η άγρια ​​φύση Κίμπερλι

Οι ταξιδιώτες που λαχταρούν για περιπέτεια θα γοητευτούν από την αποστολή “The Kimberley Wilderness”. Αυτό το ταξίδι εξερευνά ένα από τα τελευταία παρθένα σύνορα του πλανήτη, με εντυπωσιακούς καταρράκτες, φαράγγια που πέφτουν κατακόρυφα, εκτεταμένες σαβάνες, αλυσίδες βουνών και κρυστάλλινα νερά. Οι επισκέπτες θα βυθιστούν στην ακατέργαστη ομορφιά αυτής της απομακρυσμένης περιοχής, βιώνοντας την αχαλίνωτη φύση στην πιο παρθένα μορφή της.

Ασία, η ήπειρος των αντίθετων

Επιπλέον, το Ponant προσφέρει το ταξίδι «Asia, the Continent of Opposites», το οποίο προσφέρει στους επιβάτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πλούσια ποικιλομορφία της ασιατικής ηπείρου. Από τα αρχαία έθιμα έως τις υπερσύγχρονες μητροπόλεις, οι επισκέπτες θα βυθιστούν στους πολιτισμούς, την ιστορία και τις σύγχρονες επιρροές που διαμορφώνουν προορισμούς στην Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία και την Ιαπωνία.