ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ε.Ξ.Μαγνησίας - ΕΟΤ | Ομάδα εργασίας για την προώθηση των πτήσεων και την τουριστική προβολή της Μαγνησίας

 

Ομάδα εργασίας για την προώθηση και προβολή του τουρισμού της Μαγνησίας συστάθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη παραγόντων της Μαγνησίας και του ΕΟΤ.

Η Επιτροπή θα αναλάβει την προβολή του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου, τη συνδιαφήμιση  με αεροπορικές εταιρείες και την προσέλκυση νέων πτήσεων, όσο και τη διαφημιστική καμπάνια της περιοχής.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης  Ξενοδόχων Μαγνησίας. Μετείχαν:

  • Από πλευράς ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Φιορεντίνος, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής Σοφία Λαζαρίδου και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τουριστικής προβολής Ελένη Μητράκη.
  • Από πλευράς της Μαγνησίας, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Μαγνησίας η πρόεδρος, Ευαγγελία Διανελλάκη, η  Μηνιώ Σοφιάδη από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Πρόεδρος του τουριστικού του τμήματος Θέκλα Καμμένου, από τον Σύλλογο Εστίασης Μαγνησίας ο πρόεδρος του Στέφανος Στεφάνου, καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού από το Δήμο Βόλου Μένη Λαζάρου.

Οι  αντιδήμαρχοι των Δήμων Νοτίου Πηλίου Απόστολος Καφετζής και Ζαγοράς Μουρεσίου Άσπα Τριανταφύλλου, λόγω έκτακτων ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν, αλλά ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της συνάντησης.

 Όπως τονίζει η Ε.Ξ. Μαγνησίας, για πρώτη φορά υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. χωρίς γενικολογίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Η Ένωση ευχαριστεί θερμά τον νέο Γενικό Γραμματέα Ανδρέα Φιορεντίνο, που υποστηρίζει ουσιαστικά αυτή την κοινή προσπάθεια

Στην ομάδα εργασίας, και σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής Σοφία Λαζαρίδου, συμμετέχουν η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Δήμος Βόλου. Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τουριστικής προβολής Ελένη Μητράκη, ανέλαβε να  συγκεντρώσει στοιχεία και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα προβολής, τόσο για το υπόλοιπο του 2024 όσο και για τις δράσεις για το 2025.

Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα και θέματα, όπως  η ανάγκη διαφημιστικής καμπάνιας, η προώθηση του αεροδρομίου και η συν-διαφήμιση με αεροπορικές εταιρείες, που ενδιαφέρονται για την ευρύτερη περιοχή όπως Πιερία, Εύβοια, Λαμία, Λάρισα κ.ά., η αστεροποίηση των  ξενοδοχειακών καταλυμάτων και η συνεργασία με γραφεία του εξωτερικού.

 Συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά, καθώς και το μεγάλο θέμα του τέλους διανυκτέρευσης που η Ένωση ζητά επανειλημμένως να καταργηθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια για τη Θεσσαλία και ειδικά για την πληγείσα Μαγνησία.