Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Τόκυο, η υπουργός συναντήθηκε με τον Hiroyuki Takahashi, πρόεδρο της εμβληματικής Japan Association of Travel Agents (JATA), καθώς και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της JATA. Συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ιαπωνίας – Ελλάδας, καθώς και η λήψη δέσμης δράσεων εξοικείωσης των Ιαπώνων τουριστικών πρακτόρων με ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, που προσφέρουν εμπλουτισμένες και αυθεντικές εμπειρίες.
Με την ευκαιρία της διεθνούς τουριστικής έκθεσης, η υπουργός συμμετείχε στο Minister’s Round Table Meeting, όπου έλαβαν μέρος υπουργοί Τουρισμού και εκπρόσωποι του UN Tourism και του World Tourism Travel Council, με θέμα “Creating a new travel journey”. Η Ελληνίδα υπουργός ανέλυσε τη στρατηγική και τις πολιτικές του Υπουργείου Τουρισμού για ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, με όρους βιωσιμότητας και προς όφελος της εθνικής οικονομίας αλλά και των τοπικών κοινωνιών.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικές διμερείς συναντήσεις με την ομόλογο της Ελληνίδας υπουργού από το Μαυροβούνιο, Simonida Kordić και με τον ομόλογό της από τη Βουλγαρία, Evtim Miloshev. Κεντρικός στόχος των συναντήσεων ήταν η τόνωση της τουριστικής κίνησης από και προς τις εν λόγω χώρες, αλλά και η ανταλλαγή πληροφοριών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Τέλος, σημαντικό σημείο αναφοράς των επαφών της υπουργού Τουρισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν η συνάντησή της με τον Επίτροπο Πολιτιστικών Θεμάτων της Ιαπωνίας Shunichi Tokura, τον οποίο ενημέρωσε για τις δράσεις του υπουργείου με αφορμή το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας Ιαπωνίας 2024, επισημαίνοντας την ειδική έκδοση του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη “Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία”, και την έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe με τίτλο “Ελλάδα, στην Χώρα των Ονείρων” που εγκαινιάστηκε από την ίδια στο Τόκιο την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
“Η πλούσια παράδοση και οι φυσικές ομορφιές των δυο χωρών κάνουν ελκυστικές τόσο την Ελλάδα όσο και την Ιαπωνία στους επισκέπτες ανεξαρτήτως εποχής” τόνισε η κα Κεφαλογιάννη και υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν με κοινό στόχο την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος ως τουριστικού πόρου βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και πόλου έλξης επισκεπτών από τις δύο χώρες, οι οποίες έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη μακραίωνη παράδοσή τους και τη μοναδική αξία του πολιτιστικού τους πλούτου.