ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Σκιάθου: Αναβάθμιση μονοπατιών με έμφαση στην κληρονομιά

 

Ο Δήμος Σκιάθου, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece και την ΑΜΚΕ Diadrasis, υλοποιεί το φιλόδοξο έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου“, με τη σημαντική χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο αυτό στοχεύει στην προστασία, διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Σκιάθου, αναβαθμίζοντας το πεζοπορικό δίκτυο του νησιού και ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση και προώθηση των μονοπατιών του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα και καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκιάθου, με στόχο την καλύτερη κατανόηση και προβολή των ιστορικών και φυσικών της θησαυρών.

Επιπλέον, ο Δήμος Σκιάθου με το έργο αυτό θα ενσωματώσει την ανάπτυξη ποδηλατικών διαδρομών, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το δίκτυο των μονοπατιών με έναν νέο, βιώσιμο τρόπο. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφόρησης, οι οποίες θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των διαδρομών και για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), καθιστώντας το δίκτυο πιο περιεκτικό και προσιτό σε όλους.

Σημαντική πτυχή του έργου αποτελεί επίσης η αναβάθμιση της ιστοσελίδας των μονοπατιών, η οποία θα παρέχει πληροφόρηση και οδηγίες για τις διαδρομές, τις δυνατότητες εξερεύνησης και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του έργου. Τέλος, για την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του έργου, προβλέπονται δράσεις και στρατηγικές που θα υποστηρίξουν τη διατήρηση και προώθηση των μονοπατιών και μετά την ολοκλήρωσή του.

Το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου” αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει την εμπειρία των επισκεπτών και θα ενισχύσει την τοπική κοινότητα, προάγοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του νησιού.