ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Deloitte : Για ποιους λόγους οι Αμερικανοί επανεξετάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια

 

Η αύξηση του κόστους και η μείωση των αποταμιεύσεων οδηγούν περισσότερους Αμερικανούς να παραλείπουν τις διακοπές το 2024, αποκαλύπτει έρευνα της Deloitte.

Η γοητεία του «ταξιδιού εκδίκησης» φαίνεται να έχει εξαντληθεί καθώς οι ταξιδιώτες έχουν πλέον εξαντλήσει τις οικονομίες που έκαναν λόγω πανδημίας. Ως εκ τούτου πολλοί σχεδιάζουν να μειώσουν τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι, με κάποιους να τις ακυρώνουν εντελώς.

Καθώς ολοκληρώνεται η σεζόν κερδών του δεύτερου τριμήνου, οι κολοσσοί του κλάδου όπως η Marriott, η Hyatt, η Wyndham, η Airbnb και η Expedia αναμένουν μείωση της ταξιδιωτικής ζήτησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ταξίδι αποδεικνύεται πολύ δαπανηρό

Αυτό το καλοκαίρι, οι Αμερικανοί αναμένεται να ξεκινήσουν κατά μέσο όρο 2,3 ταξίδια, μια μείωση από το 3,1 του περασμένου έτους, σύμφωνα με μια έρευνα της Deloitte στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.000 συμμετέχοντες.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης μια αύξηση σε όσους παραλείπουν τις καλοκαιρινές διακοπές συνολικά, από 37% πέρυσι σε 42% φέτος.

Ένα σημαντικό 33% των ερωτηθέντων ανέφερε το υψηλό κόστος ταξιδιού ως τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα, σημειώνοντας αύξηση οκτώ μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αιτίες

2024

2023

2022

2021

Δεν μπορών να ανταπεξέλθω οικονομικά

39%

50%

44%

31%

Tο ταξίδι είναι υπερβολικά ακριβό αυτή τη στιγμή

32%

24%

NA

NA

Προτιμώ να ξοδέψω χρήματα σε κάτι άλλο

19%

16%

19%

15%

Ανησυχώ για ταξιδιωτικές δυσκολίες

6%

6%

NA

NA

Ανησυχώ για κινδύνους για την υγεία

7%

8%

33%

43%