ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

12 επικά ταξίδια με τρένο σε όλον τον κόσμο

 

Το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό. Ένα υπέροχο ταξίδι με τρένο δεν σας μεταφέρει απλώς από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τον κόσμο με πιο αργό και πιο βιώσιμο ρυθμό. Απολαύστε μια εξαιρετική εξόρμηση στην ύπαιθρο απολαμβάνοντας τη χαλαρωτική πανοραμική θέα από τα παράθυρα που φτάνουν μέχρι το ταβάνι ή κάντε ένα ταξίδι στον χρόνο με ένα παλιό τρένο.

Είστε έτοιμοι να επιβιβαστείτε; Ακολουθούν μερικά από τα πιο επικά ταξίδια με τρένο στον κόσμο, καθώς και συμβουλές για τα καλύτερα δρομολόγια, τη διάρκεια των ταξιδιών, τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα στο τρένο και δραστηριότητες στη διαδρομή.

1. Venice Simplon-Orient-Express, Ευρώπη

Το τρένο Venice-Simplon Orient Express που διασχίζει την ύπαιθρο στην Ευρώπη
Μέσα στο Venice Simplon-Orient-Express
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Δύο ημέρες (για τις διαδρομές Classic Routes)

Διαδρομές τρένου: Οι διαδρομές Classic Routes πηγαίνουν από και προς τη Βενετία, το Λονδίνο, τη Βερόνα και το Παρίσι. Δείτε τον ιστότοπό τους για μια πλήρη λίστα των διαθέσιμων ταξιδιών με τρένο.

Μεταφερθείτε στη χρυσή εποχή των ταξιδιών με ιστορικές αμαξοστοιχίες, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά από τη δεκαετία του 1920. Στο Venice Simplon-Orient-Express, εξερευνήστε την Ευρώπη με στιλ σε αυτήν την πολυτελή αμαξοστοιχία, με βελούδινους εσωτερικούς χώρους, εξαιρετική εξυπηρέτηση και ζωντανές μελωδίες ράγκταϊμ από τον πιανίστα που βρίσκεται πάντα στο τρένο. Φορέστε τα καλά σας και απολαύστε ένα πολυτελές μενού τεσσάρων πιάτων σε στυλ table d'hôte σε συνδυασμό με τα κρασιά της επιλογής του σομελιέ. Στη συνέχεια, συνεχίστε το βράδυ σας στο βαγόνι που βρίσκεται το μπαρ για απολαυστικά κοκτέιλ και ζωηρές συζητήσεις με νέες γνωριμίες. Διανυκτερεύστε σε μία από τις πολυτελείς σουίτες τους, εξοπλισμένες με πλούσια κρεβάτια και ιδιωτικά μπάνια.

Τα περισσότερα από τα κλασικά δρομολόγια μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων — όπως η Γενεύη, το Ίνσμπρουκ, η Βενετία, και το Λονδίνο — διαρκούν δύο ημέρες, αλλά, αν θέλετε μια επική διαδρομή, επιλέξτε το ετήσιο εξαήμερο ταξίδι από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη, μια διαδρομή που θα σας περάσει από τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι.

2. Glacier Express, Ελβετία

Το Glacier Express στην Ελβετία που κινείται επάνω σε μια γέφυρα
Μέσα στην τραπεζαρία του Glacier Express
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Οκτώ ώρες

Διαδρομές τρένου: Από το Ζερμάτ στο Σεν Μόριτζ (και το αντίστροφο)

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά θαύματα που έφτιαξε ο άνθρωπος και η φύση στην Ελβετία από την άνεση του καθίσματός σας με το The Glacier Express. Το τρένο συνδέει το Ζερμάτ, στην Ελβετία — το οποίο φιλοξενεί τα εμβληματικά Μάτερχορν και Gornergrat — με το Σεν Μόριτζ, ένα εντυπωσιακό και πολυτελές αλπικό θέρετρο. Θα ταξιδέψετε μέσα από 91 τούνελ, θα διασχίσετε 291 γέφυρες και θα δείτε αξιοθέατα όπως το φαράγγι του Ρήνου, το Oberalp Pass, και άλλες λίμνες, κοιλάδες, χωριά και βοσκοτόπια μέσα από τα παράθυρα της καμπίνας σας, τα οποία φτάνουν μέχρι το ταβάνι.

Αναβαθμίστε την εμπειρία σας επιλέγοντας την Excellence Class για να απολαύσετε αυτήν τη γραφική διαδρομή στο επόμενο επίπεδο. Θα έχετε εγγυημένα τα καλύτερα καθίσματα της αμαξοστοιχίας, ένα μενού πέντε πιάτων με συνδυασμούς κρασιών και αποκλειστική πρόσβαση στο μπαρ του τρένου.

3. Alaska Railroad, Αλάσκα, Ηνωμένες Πολιτείες

Το Alaska Railroad στην Αλάσκα που διασχίζει τα βουνά της Αλάσκα
Θέα μιας λίμνης από το παράθυρο του Alaska Railroad
Εικόνα: Management/Tripadvisor (left), Sara/Tripadvisor (right)

Διάρκεια ταξιδιού: 2,5 έως 12 ώρες για απλή μετάβαση

Διαδρομές τρένου: Από και προς το Άνκορατζ, το Φέρμπανκς, το Ταλκίτνα, το Χάρικεϊν, το Γκράντβιου ή το Σιούαρντ. Δείτε τον ιστότοπό τους για μια πλήρη λίστα των διαθέσιμων ταξιδιών με τρένο.

Εξερευνήστε τα βουνά στην αχανή ύπαιθρο της Αλάσκας με το Alaska Railroad. Προσφέρει δρομολόγια με τρένο όλον τον χρόνο, με καθημερινά δρομολόγια το καλοκαίρι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το εμβληματικό «Denali Star Train» είναι ιδανικό για να δείτε άγρια ζώα το καλοκαίρι, κάνοντας μια στάση στο Εθνικό πάρκο και καταφύγιο Ντενάλι κατά μήκος της διαδρομής 12 ωρών μεταξύ του Άνκορατζ και του Φέρμπανκς. Το «Coastal Classic Train» μεταξύ του Άνκορατζ και του Σιούαρντ είναι επίσης ιδανική επιλογή για όμορφα παράκτια τοπία, φιόρδ, ψάρεμα και πεζοπορία. Μια συμβουλή: κάντε αναβάθμιση στο GoldStar Service για καμπίνες με γυάλινες θολωτές οροφές με πανοραμική θέα, υπαίθριο χώρο με πλατφόρμα σε υψηλότερο επίπεδο, γεύματα και ποτά.

Ωστόσο, μην ανησυχείτε αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε τον χειμώνα. Μπορείτε και πάλι να ζήσετε ένα επικό ταξίδι με τρένο στην Αλάσκα στο «Aurora Winter Train» που προσφέρει εκπληκτική θέα στο μαγικό χιονισμένο τοπίο της πολιτείας και σας δίνει ακόμη και την ευκαιρία να δείτε το βόρειο σέλας.

4. Eastern & Oriental Express, Σιγκαπούρη

Ένας επιβάτης κοιτάζει έξω από το τρένο Eastern & Oriental Express
Μέσα στο βαγόνι εστιατορίου του τρένου Eastern & Oriental Express
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Τέσσερις ημέρες

Διαδρομές τρένου: Ταξίδι μετ’ επιστροφής από τη Σιγκαπούρη προς την Κουάλα Λουμπούρ, το Ταμάν Νεγκάρα, το νησί Λανγκάουι ή το νησί Πενάνγκ. Δείτε τον ιστότοπό τους για μια πλήρη λίστα των διαθέσιμων ταξιδιών με τρένο.

Μαγευτείτε από ένα μεγαλειώδες ταξίδι που διασχίζει τη Μαλαισία στο Eastern & Oriental Express της Belmond. Το τετραήμερο ταξίδι σας ξεκινά από τη Σιγκαπούρη και κινείται βόρεια μέσα από καταπράσινες ζούγκλες, γοητευτικές πόλεις και χαλαρωτικά νησιά. Το ταξίδι «Wild Malaysia» είναι ιδανικό για τους λάτρεις της άγριας ζωής, κάνει στάση στο Εθνικό Πάρκο Ταμάν Νεγκάρα, ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση που φιλοξενεί την απειλούμενη με εξαφάνιση τίγρη της Μαλαισίας. Το ταξίδι «Essence of Malaysia» από την άλλη, προσφέρει λίγο απ’ όλα. Θα κάνετε στάσεις στο πολιτιστικό κέντρο της Πενάνγκ και στο Pulau Payar Marine Park στο Λανγκάουι, όπου μπορείτε να κάνετε σνόρκελινγκ με πολύχρωμα θαλάσσια πλάσματα και άλλες συναρπαστικές θαλάσσιες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το τρένο, απολαύστε μια εξαιρετική εμπειρία φαγητού τεσσάρων πιάτων κάθε βράδυ με ένα μενού σε στυλ table d'hôte με μαλαισιανές γεύσεις. Συνεχίστε τη βραδιά στο στιλάτο βαγόνι του μπαρ για σαμπάνια και ξεχωριστά κοκτέιλ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως οι ταξιδιώτες προτείνουν να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας με το τρένο μερικούς μήνες νωρίτερα.

5. Serra Verde Express, Κουριτίμπα, Βραζιλία

Το Serra Verde Express που βγαίνει από ένα τούνελ στη Βραζιλία
Η θέα από τα βουνά στο Serra Verde Express
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Τέσσερις ώρες

Διαδρομές τρένου: Από την Κουριτίμπα στο Μορέτες (και το αντίστροφο)

Περάστε από την πλούσια βλάστηση, τους καταρράκτες, τα φαράγγια και τα ορεινά περάσματα της Βραζιλίας με το Serra Verde Express, έναν από τους πιο γνωστούς σιδηροδρόμους στη Νότια Αμερική. Κατασκευασμένο πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια, το τρένο συνδέει την Κουριτίμπα με την ιστορική παραλιακή πόλη Μορέτες. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες παροχές ή υπηρεσίες επί του τρένου, ορισμένα βαγόνια έχουν συρόμενα παράθυρα που επιτρέπουν στα αρώματα του τροπικού δάσους να μπουν στην καμπίνα σας, επιτρέποντάς σας να απολαύστε την εμπειρία με όλες τις αισθήσεις σας.

Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από το ταξίδι σας, συνιστούμε να κάνετε κράτηση ενός πακέτου μετ' επιστροφής που περιλαμβάνει μια περιήγηση στην πόλη Μορέτες. Θα εξερευνήσετε την ιστορία, τις εκκλησίες, τις αγορές και τα αποικιακά σπίτια της πόλης πριν κλείσετε τη μέρα σας με ένα μεσημεριανό όπου θα γευτείτε το barreado (ένα βραζιλιάνικο μοσχαρίσιο στιφάδο) δίπλα στον ποταμό Nhundiaquara.

6. Rocky Mountaineer, Βόρεια Αμερική

Το τρένο Rocky Mountaineer που περνάει μέσα από δάση
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Δύο με δεκαπέντε ημέρες

Διαδρομές τρένου: Από το Βανκούβερ μέχρι το Μπανφ ή το Τζάσπερ στον Καναδά, και από το Μόαμπ μέχρι το Ντένβερ στις ΗΠΑ Δείτε τον ιστότοπό τους για μια πλήρη λίστα των διαθέσιμων ταξιδιών με τρένο.

Πηγαίνετε σε ένα μαγευτικό ταξίδι στα Βραχώδη Όρη με το Rocky Mountaineer στη Βόρεια Αμερική. Επιλέξτε ανάμεσα σε τρεις επικές διαδρομές έως τον Καναδά όπως το ταξίδι «Journey Through The Clouds», το οποίο σας μεταφέρει από το Βανκούβερ και τον ποταμό Fraser στο Hell’s Gate, το Pyramid Creek Falls Provincial Park, και το φημισμένο Όρος Robson καθ’ οδόν προς το Τζάσπερ.

Για την καλύτερη θέα 360 μοιρών, επιλέξτε την εμπειρία GoldLeaf, η οποία προσφέρει καμπίνες με θολωτά πανοραμικά παράθυρα και μια τεράστια εξωτερική πλατφόρμα παρατήρησης. Παρόλο που τα περισσότερα ταξίδια διαρκούν δύο με τρεις ημέρες, υπάρχουν πακέτα μετ' επιστροφής που διαρκούν έως και 15 ημέρες, μεταφέροντάς σας από το Βανκούβερ στο Γουίσλερ και πίσω.

7. West Highland Line, Σκωτία

Το West Highland Line που περνάει από δάση δίπλα σε ένα ποτάμι
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: 3,5 έως 5,5 ώρες

Διαδρομές τρένου: Από τη Γλασκώβη μέχρι το Oban, το Φορτ Γουίλιαμ ή το Mallaig

Εξερευνήστε τη γραφική δυτική ακτή της Σκωτίας στο West Highland Line όπου θα περάσετε υπέροχους λόφους, τεράστιες λίμνες και μαγευτικά βουνά. Από τη Γλασκώβη, ανεβείτε στα βόρεια στο Φορτ Γουίλιαμ και το Mallaig και περάστε γραφικά σημεία, όπως το φαράγγι Monessie, το Ben Nevis και το διάσημο Glenfinnan Viaduct, περισσότερο γνωστό ως σιδηρόδρομος Hogwarts Express στις ταινίες Χάρι Πότερ.

Η διαδρομή προς τα δυτικά από τη Γλασκώβη σάς οδηγεί στο λιμάνι της πόλης Oban, περνώντας από το ιστορικό Kilchurn Castle, τους όμορφους καταρράκτες Falls of Loraκαι το γραφικό Εθνικό πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και ίσως εντοπίσετε μερικά αξιολάτρευτα κόκκινα ελάφια που κρύβονται ανάμεσα στα δέντρα.

8. Lake Titicaca Train, Περού

Μια γυναίκα που ποζάρει μπροστά από το Lake Titicaca Train
Το βαγόνι της τραπεζαρίας μέσα στο Lake Titicaca Train
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Δέκα ώρες

Διαδρομές τρένου: Από το Κούσκο στο Πούνο (και το αντίστροφο)

Ταξιδέψτε από το Κούσκο στην πόλη-λιμάνι Πούνο με το τρένο PeruRail Titicaca. Γνωστό και ως Lake Titicaca Train, το ταξίδι σάς μεταφέρει στα εκπληκτικά τοπία των περουβιανών Άνδεων και σας κατεβάζει προς τη μαγευτική Λίμνη Τιτικάκα, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Νότιας Αμερικής. Από το βαγόνι του τρένου σας, η γραφική θέα συνδυάζεται με εκπληκτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανή περουβιανή μουσική και χορευτικές παραστάσεις, να απολαύσετε ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων και να πιείτε ένα απογευματινό τσάι. Το αποκορύφωμα; Απολαύστε ένα περουβιανό κοκτέιλ στο ημιυπαίθριο παρατηρητήριο του βαγονιού του μπαρ.

Μόλις φτάσετε στο Πούνο, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στα μυστικιστικά πλωτά νησιά Uros. Αυτά τα νησιά φιλοξενούν τους ιθαγενείς Uros που έχουν φτιάξει τα σπίτια τους αποκλειστικά από καλάμια totora.

9. Bernina Express, Ελβετία και Ιταλία

Μια γυναίκα και ένα παιδί θαυμάζουν τη θέα από το παράθυρο του τρένου τους στο Bernina Express
Η θέα στο χιονισμένο βουνό έξω από το Bernina Express
Εικόνα: Jet10701716970/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: 1,5 έως 4,5 ώρες

Διαδρομές τρένου: Από το Κουρ ή το Σεν Μόριτζ μέχρι το Τιράνο ή το Ποσκιάβο (και το αντίστροφο)

Πάρτε το Bernina Express και εξερευνήστε τις χιονισμένες ελβετικές Άλπεις από τη ζεστή καμπίνα του τρένου σας. Θα διασχίσετε τις ψηλότερες σιδηροδρομικές γραμμές της Ευρώπης, θα δείτε Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα περάσετε πάνω από το μαγευτικό Landwasser Viaduct και θα δείτε θαύματα της φύσης όπως το Lago Bianco και το Palü Glacier.

Επιλέξτε την κλασική διαδρομή 4,5 ωρών που συνδέει το Κουρ στην Ελβετία με την ιταλική πόλη Τιράνο. Σε αυτήν τη μικρή κοινότητα δίπλα στα σύνορα Ελβετίας-Ιταλίας, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε ιστορικά αξιοθέατα όπως το Santuario della Beata Vergine di Tirano, μια περίτεχνη εκκλησία με ενδιαφέροντα ιστορικά αντικείμενα και περίτεχνα ζωγραφισμένα ταβάνια. Αν βρίσκεστε στο Μιλάνο, κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Σεν Μόριτζ με το Πακέτο περιήγησης Bernina Express. Περιλαμβάνει περιήγηση στο Σεν Μόριτζ, μεταφορά μετ’ επιστροφής και παραλαβή από και προς το κατάλυμά σας στο Μιλάνο.

10. Coast Starlight Train, Ηνωμένες Πολιτείες

Το εσωτερικό του Coast Starlight Train
Θέα μιας λίμνης από το παράθυρο του Coast Starlight Train
Εικόνα: vb22/Tripadvisor (left), Marco/Tripadvisor (right)

Διάρκεια ταξιδιού: 35 ώρες

Διαδρομές τρένου: Από το Σιάτλ στο Λος Άντζελες (και αντίστροφα)

Δεδομένου ότι αυτό το δρομολόγιο τρένου εκτελείται καθημερινά, δεν υπάρχει λόγος να μην δοκιμάσετε την εμπειρία του Amtrak Coast Starlight Train τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Αυτή η περιπέτεια με τρένο στη Δυτική Ακτή σάς μεταφέρει από το Σιάτλ προς το Λος Άντζελες, περνώντας από εκπληκτικά αξιοθέατα, από τις χιονισμένες κορυφές της Οροσειράς Κασκέιντ και του Mount Shasta έως τη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ και τις αμμώδεις παραλίες της Σάντα Μπάρμπαρα.

Μην ανησυχείτε, όλα τα γεύματα παρέχονται στο τρένο, συμπεριλαμβανομένου ενός μενού για δείπνο τριών πιάτων που περιλαμβάνει υλικά της εποχής. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για την κατηγορία της απλής αμαξοστοιχίας, αλλά μπορείτε να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού σας με τα δωμάτια και τις σουίτες Superliner που διαθέτουν πτυσσόμενα κρεβάτια. Αν θέλετε να ξεμουδιάσετε λιγάκι σε αυτό το ταξίδι διάρκειας 35 ωρών, κάντε μια στάση στο Σαν Λούις Ομπίσπο στην Καλιφόρνια για δοκιμές κρασιού σε έναν αμπελώνα ή απολαύστε υπαίθριες περιπέτειες στο Κλαμάθ Φολς στο Όρεγκον.

11. The Ghan, Νότια Αυστραλία και Βόρεια Επικράτεια

Το The Ghan που διασχίζει την ύπαιθρο της Αυστραλίας
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: Δύο με τέσσερις ημέρες

Διαδρομές τρένου: Από το Ντάργουιν μέχρι την Αδελαΐδα (και το αντίστροφο) και από το Ντάργουιν ή την Αδελαΐδα μέχρι το Άλις Σπρινγκς

Το The Ghan είναι μια απίστευτα επική και πολυτελής εμπειρία με την οποία θα διασχίσετε την Αυστραλία. Επιλέξτε την τετραήμερη εξόρμηση μέσα από την ύπαιθρο, η οποία θα σας μεταφέρει από το Ντάργουιν στο Top End μέχρι την Αδελαΐδα προς τα νότια, περνώντας από μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Αυστραλίας. Μπορείτε να εξερευνήσετε μεγαλύτερο μέρος της αυστραλιανής ενδοχώρας με εμπειρίες εκτός τρένου στο Κάθριν και το Coober Pedy ή μπορείτε να επιλέξετε τις πιο σύντομες εκδρομές με τρένο που καταλήγουν στο Άλις Σπρινγκς, μια τέλεια βάση για να εξερευνήσετε το Κόκκινο Κέντρο της Αυστραλίας.

Στο τρένο, θα απολαύσετε γεύματα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα και κρασιά παγκόσμιας κλάσης στις κομψές καμπίνες. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στα σαλόνια ψυχαγωγίας και συζητήστε με τους συνταξιδιώτες σας. Τα βαγόνια αυτά είναι πλήρως εξοπλισμένα με παιχνίδια, βιβλία και ποτά για ατελείωτη διασκέδαση. Για την απόλυτη πολυτέλεια, προτιμήστε την εμπειρία Platinum που περιλαμβάνει καμπίνες με τεράστια παράθυρα που προσφέρουν απολαυστική θέα, ιδιωτικά μπάνια και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

12. Deccan Odyssey, Ινδία

Το βαγόνι εστιατορίου του τρένου Deccan Odyssey
Ένας μπάρμαν στο βαγόνι του μπαρ του τρένου Deccan Odyssey
Εικόνα: Management/Tripadvisor

Διάρκεια ταξιδιού: 15 ημέρες

Διαδρομές τρένου: Από το Δελχί στη Βομβάη, ή από τη Βομβάη προς την Καλκούτα ή το Χιντεραμπάντ (ή το αντίστροφο)

Ταξίδι που διασχίζει την Ινδία στο πολυτελές Deccan Odyssey. Παρακολουθήστε τα ποικιλόμορφα τοπία της Ινδίας να ξεδιπλώνονται μπροστά σας καθώς χαλαρώνετε στις πολυτελείς καμπίνες και εξερευνάτε παραδοσιακά ινδικά και διεθνή πιάτα. Αν ποτέ βαρεθείτε τη θέα, το τρένο διαθέτει ακόμη και σάουνα και σπα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό μασάζ Αγιουρβέδα, ενώ υπάρχει γυμναστήριο, ακόμα και κομμωτήριο.

Για να θαυμάσετε μεγαλοπρεπή παλάτια και πολιτιστικά θαύματα, η διαδρομή «Splendours of North India» θα σας μεταφέρει από το Δελχί στη Βομβάη, μέσα από τις γραφικές λίμνες στην Ουνταϊπούρ και, φυσικά, στο καθηλωτικό Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα. Αν οι ηλιόλουστες παραλίες και τα ηλιοβασιλέματα σας ενδιαφέρουν περισσότερο, η διαδρομή «Madras Mail» μπορεί να είναι ιδανική για εσάς. Είναι μια διαδρομή που περνά μέσα από τις παραθαλάσσιες πόλεις Γκόα, Κοτσί και Ποντισέρι καθ’ οδόν προς το Χιντεραμπάντ από τη Βομβάη.


Tags: Tripadvisor