ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

DERTOUR: Τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα το καλοκαίρι, 15% επάνω οι ταξιδιώτες από πέρυσι

 

H Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των ταξιδιωτών του Γερμανού τουρ οπερέιτορ DERTOUR αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων που παρουσιάζει ο οργανισμός για την ταξιδιωτική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2024, ο πιο περιζήτητος προορισμός των πελατών του είναι η Τουρκία, η οποία αύξησε τον αριθμό επισκεπτών κατά 61% από πέρυσι, και ακολουθούν η Ισπανία (+11%), η Ελλάδα (+15%), η Αίγυπτος (+70%) και η Ιταλία (+7%).

Ο DERTOUR καθώς και τα brand που συγκαταλέγονται στον ίδιο όμιλο, ITS και Meiers Weltreisen, κατέγραψαν αύξηση 22% των ταξιδιωτών για αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023.

Σε αυτό συνέβαλε η ανοδική τάση για διακοπές παραλίας, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Μαγιόρκα και τα Κανάρια, ενώ αύξηση παρουσίασε και η ζήτηση για Ντουμπάι, Ταϊλάνδη, Μαλδίβες, Μαυρίκιο και Β. Αμερική. Η αύξηση στον DERTOUR οφείλεται επίσης στην ανακατανομή της πίτας ταξιδιωτών σε μικρότερο αριθμό τουρ οπερέιτορ, όμως ήδη από τις αρχές Ιουνίου ο DERTOUR σημείωνε διψήφιο ποσοστό αύξησης από την περυσινή χρονιά.

Επιπλέον, οι μικρές μονοψήφιες αυξήσεις τιμών από πέρυσι, η επιστροφή στις προκρατήσεις που εξοικονομούν έως 60% της τιμής του πακέτου και η άνοδος της ζήτησης για κρατήσεις σχεδόν last minute για το καλοκαίρι, παρά τις περιορισμένες επιλογές που επιφυλάσσουν για τους καταναλωτές, και οι οποίες μπορεί να εξοικονομήσουν έως 350 ευρώ, οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα.

 tornosnews.gr