ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Βρετανικός τουρισμός: Διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι θέλει το 83%- ο κακός καιρός οδηγεί σε κρατήσεις

 

Το 83% των Βρετανών δήλωσε σε έρευνα τον Ιούνιο ότι θα πραγματοποιήσει τις διακοπές του στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι. Το ποσοστό αυτό αποτελεί ρεκόρ στις δηλωμένες προθέσεις τους. Πέρυσι τον Ιούνιο, το 78% είχε αναφέρει ότι θα επιλέξει διακοπές στο εξωτερικό εκείνο το καλοκαίρι και το 2022 μόλις το 64%.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα περισσότερων από 2.100 άτομα από την εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης AllClear.

Οι διακοπές στην παραλία (45%) και οι «διακοπές στην πισίνα με χαλάρωση» (30%) συνέχισαν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των θερινών αποδράσεων του 2024, με τις κρουαζιέρες να παραμένουν δημοφιλής επιλογή για άτομα άνω των 55 ετών (11%). Παρατηρήθηκε επίσης μια αναζωπύρωση στα city breaks.

Αξιοσημείωτο ότι η δημοτικότητα των Σκανδιναβικών χωρών έχει διπλασιαστεί σε διάστημα δύο ετών – από 7% τον Ιούνιο του 2022 σε 14% για τη φετινή περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Το ενδιαφέρον για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αυξάνεται επίσης – διπλασιάζεται από έτος σε έτος στο 10% αυτό το καλοκαίρι.

  • Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες έφεραν κύμα κρατήσεων για ηλιόλουστους προορισμούς από τους Βρετανούς.
https://www.tornosnews.gr/