ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει το 53% των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι - Στις 2.804 £ ο μέσος προϋπολογισμός

 

Το 53% των Βρετανών προετοιμάζονται για τις θερινές τους διακοπές στο εξωτερικό ή τις έχουν πραγματοποιήσει ήδη, σύμφωνα με έρευνα της American Express σε 2.000 άτομα.

Οι Βρετανοί παραθεριστές έχουν προϋπολογίσει να ξοδέψουν 2.804 £ αυτό το καλοκαίρι σε διεθνείς αποδράσεις, με το 39% να σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι από πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 39% όσων πηγαίνουν στο εξωτερικό σχεδιάζουν τουλάχιστον δύο διεθνή ταξίδια.

Ο προϋπολογισμός των διακοπών κατανέμεται ως εξής: 812 £ σε καταλύματα στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος), συν 698 £ στον προορισμό τους και 492 £ για φαγητό στις διακοπές.

Όσοι Βρετανοί επιλέγουν διακοπές στη χώρα τους θα ξοδέψουν 1.754 £ αυτό το καλοκαίρι. Το ένα τρίτο (33%) σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για διακοπές εσωτερικού αυτό το καλοκαίρι έναντι του προηγούμενου.

Οι παραθεριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσουν σχεδόν δύο (1,8) καλοκαιρινά ταξίδια εσωτερικού, κατά μέσο όρο.

Οι διακοπές στην πόλη είναι ο πιο δημοφιλής τύπος διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των εγχώριων ταξιδιωτών να σχεδιάζουν να πάνε σε μια βρετανική πόλη αυτό το καλοκαίρι.

Το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον εσωτερικό τουρισμό για city breal στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 16% να επιλέγει την πρωτεύουσα. Ακολουθούν το Μάντσεστερ (8%) και το Εδιμβούργο (8%).

Το 41% των ταξιδιωτών ανέφερε ότι επηρεάζεται από τη γνώμη της οικογένειας και τους φίλους στην επιλογή προορισμού.

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρουν οι ίδιοι οι καταναλωτές και δεν αντικατοπτρίζει τα δεδομένα δαπανών της Amex Cardmember.