ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Αμερικανικός τουρισμός: Το 50% του χρόνου διακοπών ξοδεύεται σε κορυφαία αξιοθέατα

 

Το 50% του χρόνου των Αμερικανών στις διακοπές δαπανάται σε επισκέψεις σε κορυφαία αξιοθέατα και σημαντικές ατραξιόν του προορισμού, και ο υπόλοιπος χρόνος κατανέμεται σε μοναδικές και νέες, λιγότερο γνωστές, εμπειρίες.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα της Go City στις συνήθειες των Αμερικανών ταξιδιωτών το 2024.

Τα στοιχεία δείχνουν  ότι, οι δημοφιλέστεροι διεθνείς προορισμοί των Αμερικανών το 2024 είναι η Στοκχόλμη, το Δουβλίνο, η Βαρκελώνη και το Λονδίνο. Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική άνοδος στις προτιμήσεις τους για Δουβλίνο (+50% από πέρυσι), Μαδρίτη (+150%), Γκέτεμποργκ (70%) και Βιέννη (+208%). Αυτό αποδίδεται στην τάση των ταξιδιωτών να επισκέπτονται «δευτερεύουσες» πόλεις που προσφέρουν παρόμοιες αλλά πιο οικονομικές εναλλακτικές με τους δημοφιλείς προορισμούς.

Η έκθεση Global Travel Trends 2024 της American Express έδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα ή τα ίδια χρήματα για ταξίδια το 2024, σε σύγκριση με πέρυσι. Ταυτόχρονα, η μελέτη ανέφερε ότι το 89% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει «ταξιδιωτικά hack», όπως ταξίδια σε ώρες εκτός αιχμής ή χρήση πόντων πιστωτικής κάρτας για εξοικονόμηση χρημάτων στα ταξίδια το 2024.

Επιπλέον, πρόσφατη έρευνα της MMGY Global διαπίστωσε ότι οι κορυφαίες δραστηριότητες στις διακοπές περιλάμβαναν εμπειρίες στην παραλία (58%), \επίσκεψη σε ιστορικούς χώρους (52%), μουσεία (46%), ζωολογικούς κήπους και/ή ενυδρεία (43%), θεματικά ή ψυχαγωγικά παρκα (38%), κρουαζιέρες με φαγητό (36%) και food tours (35%).