ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Η ONEX SHIPYARDS ανήκει στην μεγάλη οικογένεια του Green Award Foundation, προκειμένου να παρέχει περιβαντολλογικά κίνητρα σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις του ναυτιλιακού κλάδου

 

Στις 30 Μαΐου 2024, στο Ρότερνταμ  – Το Green Award Foundation ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την ένταξη των Ναυπηγείων της ONEX στους Incentive Providers, οι οποίοι παρέχουν περιβαντολλογικά κίνητρα στις πιστοποιημένες πρωτοπόρες ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες επιδεικνύουν αίσθημα υψηλής ευθύνης, αναφορικά με την εξασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων τους, την περιβαλλοντική προστασία κατά την πλοήγηση και στην παροχή αξιοπρεπους περιβάλλοντος εργασίας, που προωθούν την ευημερία του προσωπικού και των πληρωμάτων.

Τα Ναυπηγεία ONEX αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ναυπηγείων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο. Τα Ναυπηγεία της ONEX στο  Σύρο, τα οποία αρχικά ιδρύθηκαν το 1861 και της Ελευσίνας, νομού Αττικής, τα οποία ιδρύθηκαν το 1962 και εξαγοράστηκαν αργότερα από την Onex, παρέχουν στους πελάτες λεπτομερείς ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν τόσο τον σχεδιασμό, την κατασκευή, όσο και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης πλοίων. Τα τελευταία χρόνια, έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες των ναυπηγείων τους σε νέες αγορές όπως οι μετατροπές LPG/LNG, οι εγκαταστάσεις scrubbers/συλλογής άνθρακα, αναβάθμιση πλοίων με τα σύγχρονα πρότυπα σύμφωνα με όρους οικολογικής και περιβαλλοντολογικής έξυπνα/πράσινα αναβαθμίσεις, οι εξέδρες πετρελαίου, οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες/πλατφόρμες και άλλες σημαντικές υπεράκτιες κατασκευές.

Οι λόγοι για τους οποίους, είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία. “Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τα Ναυπηγεία ONEX στο πρόγραμμα Green Award για να διασφαλίσουμε ποιοτικές κατασκευές και επισκευές πλοίων. Το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη μας δεν εξαρτάται από μεμονωμένες δράσεις αλλά από συλλογική δραστηριότητα,” δήλωσε ο capt. Δημήτριος Ματθαίου , πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Green Award Foundation.

“Με την ένταξη της ONEX στην οικογένεια του Green Award, αλλάζουμε ταχύτητα, και είμαι βέβαιος ότι, μαζί, θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά, μοιραζόμενοι τη γνώση μας, επικοινωνώντας τις θετικές μας ιδέες, χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία μας και τις προστιθέμενες αξίες μας, προς όφελος του κόσμου μας,” πρόσθεσε ο capt. Δημήτριος Ματθαίου.

“Ως ίδρυμα που καθοδηγείται από το κέρδος για την ευημερία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντός μας, είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι όταν νέοι Incentive Providers εντάσσονται μαζί μας για να υλοποιήσουν αυτό το όραμα. Η προσέγγισή μας δεν είναι να τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά να παρέχουμε κίνητρα στις υπεύθυνες ναυτιλιακές εταιρείες να παραμείνουν στον θετικό δρόμο,” δήλωσε ο Jan Fransen, Executive Director του Green Award Foundation.

“Τα Ναυπηγεία ONEX είναι ηγέτης της βιομηχανίας, ειδικά όταν πρόκειται για χρήση προηγμένης τεχνολογίας για τις κατασκευές και συντηρήσεις πλοίων, τα οποία είναι ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον. Με αυτή τη νέα συνεργασία, είμαστε βέβαιοι ότι οι κάτοχοι των πιστοποιητικών του Green Award Foundation θα βρίσκονται σε καλύτερο σημείο κατά την προσπάθειά να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές πριν από το 2050” πρόσθεσε ο Jan.

Τι σημαίνει αυτό για την κοινότητα των πιστοποιημένων ναυτιλιακών εταιρειών και λιμένων μας; “Έχουμε ιδιαίτερη χαρά που εντασσόμαστε στους Incentive Providers του Green Award Foundation, καθώς επίσης και που αποτελούμε μέρος του ευρύτερου οράματος της ενθάρρυνσης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων να υπερβαίνουν τα απαιτούμενα πρότυπα-κανονισμούς, όσον αφορά την συμβολή ασφαλούς και βιώσιμης υδάτινης μεταφοράς,” δήλωσε ο Παναγιώτης Ξενοκώστας, Πρόεδρος και CEO της ONEX Shipyards & Technologies Group.

“Πέρα από την μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και συντήρηση του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Ελλάδος, που μετρά πάνω από δύο αιώνες, επενδύουμε σε πράσινες τεχνολογίες, προκειμένου να βοηθήσουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες να κάνουν την ενεργειακή τους μετάβαση, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων, με στόχο να επιτύχουν τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα πριν από το 2050.

Ως περήφανος Incentive Provider, πιστεύουμε στην ενθάρρυνση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στη στενή συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να παρέχουμε την καινοτόμο τεχνική υποστήριξη που χρειάζονται στο μεγάλο ταξίδι μετάβασης σε φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Είτε πρόκειται για συμβουλευτικές υπηρεσίες, σχεδιασμό, κατασκευή ή συντήρηση, παρέχουμε προσαρμοσμένη υποστήριξη για να το καταστήσουμε δυνατό,” πρόσθεσε ο κ. Ξενοκώστας.

“Η υπέρβαση των ορίων για την εξασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων, των πλοίων, των αγαθών, καθώς και της μείωσης των εκπομπών και της ρύπανσης προς τη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον έχει κόστος για τις υπεύθυνες ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά είναι ένα ανταποδοτικό κόστος και κατά αυτό το τρόπο είμαστε πάντα χαρούμενοι όταν νέοι Incentive Providers εντάσσονται σε αυτό το ταξίδι.”