ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Σύσκεψη στο Υπ. Τουρισμού με εκπροσώπους από Προξενικές Αρχές

 

Συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και των Πρεσβειών που βρίσκονται στην Ελλάδα, με σκοπό να ανταλλαγούν ιδέες αναφορικά με τα συχνότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι ξένοι επισκέπτες, καθώς και με τους τρόπους βέλτιστης και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισής τους από τις συναρμόδιες ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις ξένες διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου, η οποία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ξένων διπλωματικών και προξενικών Αρχών, η καινοτόμος εφαρμογή “mAIGreece”, που πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση βοήθεια στους επισκέπτες σε πολλές γλώσσες. Παρέχει πρωτογενείς πληροφορίες, όπως στοιχεία επικοινωνίας νοσοκομείων, αστυνομικών τμημάτων και πρεσβειών, καθώς και απευθείας σύνδεση με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όλους τους επισκέπτες.

Το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιούργησαν το «mAiGreece», τον ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στους επισκέπτες της. Η εφαρμογή προσφέρει εκτεταμένη λειτουργικότητα και ενημέρωση, διασφαλίζοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση και την άμεση πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες.


Το mAiGreece μπορεί να απαντήσει για:

  • Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα
  • Κέντρα Υγείας ανά την επικράτεια
  • Πρεσβείες και Προξενεία ξένων χωρών στην Ελλάδα
  • Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα
  • Παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες
  • Περιεχόμενο από το visitgreece.gr.
  • Συγκεντρωμένες Συχνές Ερωτήσεις
  • Μουσεία ανά την Ελλάδα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 31 γλώσσες, περιλαμβάνοντας Αγγλικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ελληνικά, Εσθονικά, Ιρλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κροατικά, Λετονικά, Λιθουανικά, Μαλτέζικα, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Σλοβακικά, Σλοβένικα, Σουηδικά, Τσέχικα, Φινλανδικά, Αλβανικά, καθώς και Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τουρκικά, Εβραϊκά, Αραβικά και Κορεάτικα.

Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποστολής SMS στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας μέσω του πλήκτρου 112, με αποστολή της γεωγραφικής θέσης του αποστολέα για άμεση βοήθεια.